Restructurarea agentiilor guvernamentale va genera un scandal de proportii in interiorul Coalitiei de guvernamant, pentru ca interesele sunt foarte mari. Declaratia a fost facuta ieri de presedintele liberal al Camerei Deputatilor, care a adaugat ca
Restructurarea agentiilor guvernamentale va genera un scandal de proportii in interiorul Coalitiei de guvernamant, pentru ca interesele sunt foarte mari. Declaratia a fost facuta ieri de presedintele liberal al Camerei Deputatilor, care a adaugat ca restructurarea va provoca foarte multe neplaceri in cadrul Coalitiei de guvernamant. Mai mult, Olteanu a sustinut, pentru Mediafax, ca restructurarea secretarilor de stat este doar "un simplu exercitiu". "Se vorbeste despre aparatul de lucru al primului-ministru, dar nimeni nu scoate o vorba despre agentiile din subordinea ministerelor. Cand vom ajunge cu discutia la aceste institutii, probabil ca va iesi un scandal de proportii, pentru ca aici sunt interese foarte mari", a continuat Olteanu. Potrivit acestuia, foarte multe asemenea agentii nu isi justifica existenta si de aceea "cel putin jumatate pot fi desfiintate".
PNL, PC si UDMR au impartit posturi in lipsa PD
De altfel, PNL, PC si UDMR au pus la cale restructurarea Executivului in absenta PD. Reprezentanti ai celor trei partide s-au intalnit acum doua zile la Palatul Victoria, la insistentele liberalilor, si au stabilit, la nivel de principiu, ca numarul secretarilor de stat sa fie redus cu 35%. Democratii au refuzat sa participe la negocieri, mai ales ca in cursul zilei de luni secretarul general al PD, Vasile Blaga, a lansat un atac foarte dur la adresa liberalilor, pe care i-a facut ipocriti, lipsiti de scrupule si i-a acuzat ca au furat ideea democratilor privind restructurarea. In aceste conditii, liberalii s-au strans la Palatul Victoria, alaturi de conservatori si udemeristi si au "hotarat" reducerea numarului de secretari de stat cu procentul pe care l-a propus premierul PNL, adica 35%, adica de la 82 de secretari de stat, la 51. "A fost o propunere facuta in trei partide, PNL, PC si UDMR, deoarece reprezentantii PD nu s-au aflat la aceasta discutie. Au fost invitati, dar probabil ca n-au avut o decizie politica si un mandat sa se prezinte la aceasta discutie", a explicat secretarul general al PNL, Dan Motreanu. Acesta a precizat ca, in aceeasi sedinta, s-a decis ca partidele politice sa-si "asume" secretarii de stat.
Blaga vrea restructurare, nu ciupeala
In replica la faptul ca PNL, PC si UDMR au facut terapie in grup fara PD, secretarul executiv al democratilor, Mihai Stanisoara a sustinut, la Realitatea TV, ca intalnirea celor trei partide nu are nici o valabilitate acoperita de protocolul de functionare al Coalitiei, atat timp cat acesta spune ca hotararile trebuie luate prin consens. Pe de alta parte, secretarul general al PD, Vasile Blaga, a sustinut ieri, printr-un comunicat de presa, ca e necesara punerea urgenta in aplicare a Legii-cadru a descentralizarii, pentru a se face o restructurare reala a statului. "Transferarea institutiilor locale din toate domeniile in subordinea administratiei locale, impreuna cu fondurile necesare pentru gestionarea acestora, un astfel de proces inseamna restructurare, si nu a ciupi, prin reducerea unor posturi pe ici-colo din imensul Guvern de la Bucuresti", a explicat Blaga. (C.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.