Regimul de la Tiraspol va primi un credit rusesc in valoare de 150 de milioane de dolari, ce va fi utilizat pentru organizarea referendumului din 17 septembrie privind independenta Transnistriei si o eventuala alipire a regiunii separatiste la Rusia,
Regimul de la Tiraspol va primi un credit rusesc in valoare de 150 de milioane de dolari, ce va fi utilizat pentru organizarea referendumului din 17 septembrie privind independenta Transnistriei si o eventuala alipire a regiunii separatiste la Rusia, a informat, ieri, ziarul Flux de la Chisinau, preluat de Rompres. Pentru a primi creditul amintit, regimul de la Tiraspol va garanta cu intreprinderile complexului militar din regiune, sustine pretinsul ministru al industriei de la Tiraspol. Flux aminteste ca intreprinderi militare majore se afla la Tighina, pe malul drept al Nistrului, localitatea fiind sub controlul administratiei separatiste transnistrene. Printre acestea, figureaza uzina Pribor, care produce aruncatoare de mine si instalatii "Grad", uzinele Electromas si Metallorucav, care produc pistoale "PM", "TT", "PSM", pistoale Kalasnikov "AK" si "AKM", lansatoare de grenada antitanc "SPG-9". Ziarul mentioneaza si intreprinderile "Kirov" si "Electroapparatnai", unde se fabrica lansatoare de grenada, lansatoare de mina portabile si instalatii "Duga". Toate aceste intreprinderi asigura necesarul armatei transnistrene, dar, in mare parte, realizeaza comenzi pentru Rusia. In cadrul referendumului din 17 septembrie, locuitorii regiunii din stanga Nistrului sunt chemati sa raspunda la doua intrebari - daca sunt de acord ca Transnistria sa fie independenta de Republica Moldova si daca accepta ca, pe viitor, regiunea sa se uneasca cu Rusia. Uniunea Europeana, SUA si Republica Moldova au anuntat ca referendumul din Transnistria este ilegal si ca rezultatele lui nu vor fi recunoscute. (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.