Cele doua sate afectate de valurile de inundatii care au cuprins Romania anul trecut si in primavara acestui an vor fi stramutate pentru a fi mai protejate de furia apelor. Autoritatile locale si Ministerul Transporturilor sunt, insa, in urma cu rec
Cele doua sate afectate de valurile de inundatii care au cuprins Romania anul trecut si in primavara acestui an vor fi stramutate pentru a fi mai protejate de furia apelor. Autoritatile locale si Ministerul Transporturilor sunt, insa, in urma cu reconstructia caselor din cauza ca nu au terenul suficient.

Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului a desemnat, prin licitatie publica, 14 firme de constructii pentru ridicarea caselor distruse de inundatii in satul Rast, insa lucrarile propriu-zise au fost intarziate cu peste o luna din cauza licitatiei si a situtiei incerte a terenurilor pe care se vor construi noile case. La ora actuala, autoritatile au reusit sa obtina doar 100 din cele 260 de hectare de teren necesare caselor sinistratilor, insa negocierea cu proprietarii de terenuri din zona in care va fi stramutat satul continua pana la toamna. Potrivit ministrului lucrarilor publice, Laszlo Borbely, localnicii stramutati vor fi obligati sa renunte la proprietatile si casele lasate in urma si sa se mute in noile locuinte. Pana atunci insa, autorit atile sunt in pericol sa rateze perioada de vara propice lucrarilor de constructii si sa nu reuseasca sa reconstruiasca in acest an cele 730 de case distruse la Rast.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.