s-a saturat de turismul romanesc. Dupa declaratiile facute, Ovidiu Marian a fost supus criticilor dure ale reprezentantilor asociatiilor de turism. Fostul presedinte al ANT si-a motivat decizia prin imposibilitatea de a dezvolta turismul romanesc la
s-a saturat de turismul romanesc. Dupa declaratiile facute, Ovidiu Marian a fost supus criticilor dure ale reprezentantilor asociatiilor de turism. Fostul presedinte al ANT si-a motivat decizia prin imposibilitatea de a dezvolta turismul romanesc la standardele solicitate. El a reusit sa lase mostenire celui care va prelua functia de sef al ANT o strategie de dezvoltare a turismului autohton, care urmeaza sa fie dezbatuta de catre organizatiile de profil in urmatoarele 30 de zile. Mesajul strategiei este clar: Romania a fost net depasita de tarile vecine in privinta calitatii turismului.

Fara haiduci la ANT
Demisia lui Ovidiu Marian nu a fost o surpriza pentru niciuna dintre asociatiile patronale si profesionale din bransa. Alin Burcea, presedintele Consiliului Regional Bucuresti din cadrul Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT), crede ca fostul sef al ANT "se simte eliberat de o povara prea grea pentru el, pe care nu a dorit-o". El este de parere ca premierul Calin Popescu Tariceanu ar trebui sa consulte patronatele din turism inainte de numirea noului presedinte al Autoritatii, pentru a se evita rateurile care au devenit o regula, in ultimii doi ani. "Cine va prelua fraiele turismului romanesc nu trebuie sa fie neaparat un om politic. Ne-am saturat de haiducie la ANT", a spus Alin Burcea. Surse din domeniu ne-au declarat ca deja se vehiculeaza doua nume care ar putea sa ocupe fotoliul de sef al ANT: Nicolae Buzdun, actual subsecretar de stat in cadrul Ministerului Economiei si Comertului, precum si Alin Burcea.

Tour-operatorii mai vor sa cada capete
Fostul guvernator al Deltei Dunarii, Virgil Munteanu, ne-a declarat ca, pe langa Ovidiu Marian, mai trebuia sa demisioneze si Sulfina Barbu, ministrul mediului. "Singura vinovata de dezastrul turismului de la malul Marii Negre este Sulfina Barbu, pentru ca nu a stiut cum sa gestioneze situatia plajelor", a adaugat Virgil Munteanu. Situatia de la ANT pare sa fie insa mult mai complicata. Patronatele din turism doresc ca si Livia Sima, numarul doi de la Autoritate, sa-si dea demisia.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.