OTP Bank Romania a decis sa-si majoreze capitalul social cu echivalentul in lei a 20 milioane euro prin aportul direct al actionarului maghiar OTP, se arata in informatiile publicate in Monitorul Oficial. Prin transferul, in 31 iunie, a celor 20 mili
OTP Bank Romania a decis sa-si majoreze capitalul social cu echivalentul in lei a 20 milioane euro prin aportul direct al actionarului maghiar OTP, se arata in informatiile publicate in Monitorul Oficial. Prin transferul, in 31 iunie, a celor 20 milioane euro capitalul social al bancii a atins suma de 261.097.200 lei - aproximativ 73,5 milioane euro. OTP Bank a anuntat planuri de investitii pentru extinderea retelei de sucursale a bancii. "Ca parte a planului nostru de extindere, intentionam sa avem 70 unitati operationale pana la sfarsitul acestui an, iar sfarsitul anului viitor speram sa-l incheiem cu peste 100 de sucursale", a precizat Alina Stirbu, directorul sucursalei Bistrita a OTP, intr-o declaratie din 10 iulie. OTP a intrat in finala pentru privatizarea CEC, impreuna cu banca elena National Bank of Greece, dupa ce oferta facuta de Raiffeisen a fost mai mica cu 10% fata de celelalte doua banci, ceea ce a dus la eliminarea bancii austriece din cursa pentru achizitionarea CEC.
"Vom avea neaparat nevoie de o marire de capital pentru a cumpara CEC daca procesul de achizitie nu se va intinde pe o perioada lunga. Ceea ce am achizitionat pana acum si contractele pe care suntem pe cale sa le incheiem pot fi finantate fara majorare de capital", a declarat recent Sandor Csanyi, presedintele OTP Bank, pentru o publicatie din Ungaria.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.