Ziarul „Gardianul“ a avut din nou dreptate. Colonelul SPP Vlad Dumitru, cel care printr-un simulacru de Consiliu de Judecata a fost trecut in rezerva fara drept de pensie din ordinul lui Gabriel Naghi, a fost repus in functie de Justitie
Ziarul „Gardianul“ a avut din nou dreptate. Colonelul SPP Vlad Dumitru, cel care printr-un simulacru de Consiliu de Judecata a fost trecut in rezerva fara drept de pensie din ordinul lui Gabriel Naghi, a fost repus in functie de Justitie. Un caz de abuz savarsit de fosta conducere a Serviciului de Protectie si Paza, reprezentata de generalul (r) Gabriel Naghi, prin trecerea in rezerva a colonelului Vlad Dumitru, unul dintre cei mai vechi ofiteri SPP, a fost indreptat luni de Curtea de Apel Bucuresti. Ofiterul care a atacat in instanta decizia de trecere in rezerva fara drept de pensie a castigat, astfel, una dintre bataliile cu „sistemul ticalosit“ impus de Gabriel Naghi. Decizia a fost pusa imediat in aplicare prin ordin judecatoresc.

Ofiterul a fost dat afara dupa 15 ani de munca, fara drept de pensie si dupa ce a fost medaliat de presedintele Organizatiei Natiunilor Unite, Kofi Annan, primind calificative profesionale „foarte bine“ si „exceptional“.

Concedierea colonelului Vlad s-a facut in urma unei mascara de de Consiliu de Onoare, unde i-a fost interzis dreptul la aparare in baza unor acuzatii false. Pe numele lui Gabriel Naghi, la Parchetul Militar a fost depusa o plangere penala care zace si in prezent in sertarul biroului procurorului Samoila Joarza.

In legatura cu trecerea in rezerva a colonelului Vlad Dumitru, fostul director al SPP generalul Gabriel Naghi a declarat ca nu are si nu a avut nimic de impartit cu acest ofiter. „A avut probleme legate de consumul de alcool“, a sustinut Gabriel Naghi.

Unul dintre fondatorii SPP
Colonelul Vlad Dumitru este unul dintre fondatorii Serviciului de Protectie si Paza. In anul 1990, cand s-a pus in discutie infiintarea acestui serviciu insarcinat cu protectia demnitarilor, colonelul Vlad, care activa la Ministerul Apararii Nationale, a fost printre putinii care au avut curajul sa incerce o meserie atat de periculoasa. Intre 1990 si 1994, Vlad a fost seful grupului de protectie al presedintelui Romaniei, Ion Iliescu, iar intre 1994 si 1996 a fost loctiitorul sefului de sectie de protectie al primului-ministru Nicolae Vacaroiu.

Schimbarea politica ce a avut loc la sfarsitul anului 1996 nu i-a afectat cu nimic cariera militara. Acest lucru este dovedit de faptul ca, desi fusese garda de corp a lui Ion Iliescu, a fost acceptat imediat de noul presedinte ales Emil Constantinescu. „Presedintele Constantinescu a fost unul dintre cei mai dificili demnitari din punct de vedere al asigurarii protectiei. Nu accepta garda de corp in spatele lui si cu greu a fost convins ca are nevoie de asa ceva“,
ne-a declarat col. (r) Vlad. Din functia de garda de corp a presedintelui Emil Constantinescu a fost numit, in anul 2001, ca sef de misiune a SPP la fostul rege Mihai I de Hohenzollern. Pentru activitatea depusa in aceasta perioada, a primit calificativul „Foarte bine“ si a fost avansat la gradul urmator de doua ori inainte de termen.

Din subordonat sef


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.