14:45 HOTARARI LEGE. Judecatorii Curtii Constitutionale au decis ca legea privind modificarea Codului de procedura penala (Cpp) este constitutionala. ADOPTARE. Consilierii municipali au votat in favoarea proiectului pentru declararea de utilitate

14:45 HOTARARI

LEGE. Judecatorii Curtii Constitutionale au decis ca legea privind modificarea Codului de procedura penala (Cpp) este constitutionala.
ADOPTARE. Consilierii municipali au votat in favoarea proiectului pentru declararea de utilitate publica a Pasajului Basarab.

14:50 CAPTURA

BRACONAJ. Doi tulceni echipati cu costume de scafandri, care reusisera sa colecteze din mare, in zona Portului Agigea, sute de kilograme de midii,
au fost prinsi de jandarmii Gruparii Mobile Tomis Constanta. Actiunea
a fost organizata pentru combaterea braconajului.
ANCHETA. Viceprimarul municipiului Ramnicu Valcea, democratul
Nicolae Dicu, este cercetat de procurorii anticoruptie fiind acuzat de luare
de mita. El ar fi primit suma de 20.000 de euro de la omul de afaceri
Crinu Popescu, patronul firmei Rovinet. (Octavian Herta)

CEREMONIAL. Cei 12 scafandri romani care au participat de la 1 iunie la exercitiul NATO ""Steadfast Jaguar 06"", in largul Insulelor Capului Verde din Oceanul Atlantic, au fost primiti acasa cu onoruri militare. La ceremonialul de la Constanta au participat seful Comandamentului Flotei din cadrul Statului Major al Fortelor Navale, comandor Dorin Danila, si comandantul Centrului de scafandri, comandor Mircea Rusmanica.

CNSAS - Cazul Turianu, clasat
Membrii Colegiului CNSAS au clasat cazul lui Corneliu Turianu, a declarat ieri Mediafax Cazimir Ionescu, membru al Colegiului, referindu-se la declaratia lui Turianu care a sustinut ca a vazut un dosar de informator al premierului Tariceanu. ""Colegiul, discutand ore in sir, a hotarat sa nu mai discute despre trecut si sa dea un avertisment foarte serios in privinta viitorului"", a spus Ionescu. (A.N.)

GALATI - Fetita moarta de meningoencefalita
In localitatea galateana Ghidigeni a fost izolat un focar de infectie meningococica. Boala a facut deja o victima. Elena Vasilescu, in varsta de 3 ani si 11 luni, a decedat dupa ce parintii ei au observat ca fetitei ii era foarte rau, avand stari de voma si de somnolenta, dar nu au dat prea mare importanta acestor simptome ale bolii. Parintii micutei si cei doi frati ai acesteia au fost internati la Galati, unde sunt tinuti sub supraveghere. (Daniel Mihalascu)
BUCURESTI - Hoti de masini prinsi de Politie
Cinci dintre cei sase membri ai unei retele care fura ""la minut"" autoturisme din Bucuresti au fost prinsi de politisti. Ultimul este dat in urmarire generala. Anchetatorii au stabilit ca hotii duceau masinile in judetele Ilfov sau Ialomita, unde le luau diferite piese, dupa care le abandonau, fie pe campuri sau le aruncau in albia raului Ialomita. Piesele si subansamblele erau vandute diferitor persoane amatoare de chilipiruri, dintr-o masina furata hotii alegandu-se cu 4-5 milioane de lei vechi. Prejudiciul creat de gruparea de hoti de masini este de 2,75 miliarde de lei vechi. (L.F.)
GRIPA AVIARA - Mai avem sase focare
Focarele de gripa aviara din judetele Giurgiu si Harghita au fost inchise miercuri. O data cu lichidarea celor din localitatile Bulbucata si Odorheiu Secuiesc numarul focarelor la nivel national a scazut la sase, a anuntat Autoritatea Nationala Sanitar-Veterinara. Medicii veterinari continua activitatea de supraveghere a pasarilor, iar Institutul de Diagnostic si Sanatate Animala continua investigatiile de laborator.
DEVERSARE - Accident ecologic pe raul Aries
Manevrele gresite de deversare a lacului Mihoiesti, efectuate de angajatii de la Sistemul de Gospodarire a Apelor Alba, au provocat un accident ecologic soldat cu mortalitate piscicola pe raul Aries. Potrivit directorului SGA Alba, Traian Matis, muncitorii au deversat o cantitate mai mare de apa, plina cu suspensii. ""Este un adevarat dezastru ecologic"", a declarat Stefan Popescu, presedintele Asociatiei Pescarilor Sportivi Alba. (L.D.)
CARTE - Savel Stiopul, o noua lansare
Savel Stiopul, unul dintre cei mai controversati si mai originali regizori romani, fost director al Arhivei Nationale de Filme si al Cinematecii Romane, si-a lansat recent, la Cinemateca Eforie, cartea ""Sarmanul Cain - povestiri filmice"". Cu acest prilej a fost prezentata si versiunea integrala a filmului sau ""Falansterul"", care a avut premiera in Romania in 1979. Evenimentul a marcat implinirea a 80 de ani de viata ai regizorului. (C.D.)
USR - Promovarea noii generatii
Livia Rosca, Valentin Ursianu, Ilinca Bernea, Augustin Cupsa, Violeta Ion, Dan Mihu si Andrei Mocuta reprezinta generatia actuala de scriitori talentati, potrivit Uniunii Scriitorilor si Editurii Cartea Romaneasca. Ieri, la sediul USR, in prezenta criticilor Nicolae Manolescu, Gabriel Dimisianu
si Bogdan-Alexandru Stanescu, autorii si-au vazut operele tiparite. (Mihaela Suciu)
PETROSANI - Minerii, pontati si la iesirea din tura
Pentru ca angajatii sai sa nu fuga la mitingul minerilor organizat astazi de Centrala Nationala Miniera in Valea Jiului, conducerea Companiei Nationale a Huilei Petrosani a decis sa introduca serviciul de supracontrol la intrarea si iesirea in sut. Astfel, pentru prima data in istoria CNH, se va efectua pontajul si la iesirea din schimb. Minerii care vor chiuli vor fi trecuti absenti nemotivat. La mitingul de azi sunt asteptati aproape 5.000 de mineri. (Gabriela Mladin)
TARLISUA - Lucrari de reparatii fara contracte
Firmele implicate in degajarea drumurilor in zona comunei Tarlisua (judetul Bistrita-Nasaud), grav afectata de inundatii, au inceput lucrarile fara ca statul sa fi incheiat un contract cu acestea si fara ca autoritatile sa aiba cunostinta de unele dintre societati.
Autoritatile locale recunosc ca
nu stiu cine a solicitat firmelor
sa inceapa lucrarile. (Mediafax)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.