Ministrul Apararii Nationale, Teodor Atanasiu, sustine ca nu poate fi acuzat de inconsecventa atunci cand afirma ca armata romana poate trimite trupe in Liban, in vreme ce sustine, pe de alta parte, retragerea militarilor romani din Irak.
"Col
Ministrul Apararii Nationale, Teodor Atanasiu, sustine ca nu poate fi acuzat de inconsecventa atunci cand afirma ca armata romana poate trimite trupe in Liban, in vreme ce sustine, pe de alta parte, retragerea militarilor romani din Irak.
"Colegii de la Partidul Democrat cred ca au o predilectie pentru mine si de aceea considera ca sunt inconsecvent. Eu am avut aceeasi pozitie ca si presedintele Romaniei, Traian Basescu, pe care cu siguranta colegii de la PD nu il considera inconsecvent in ceea ce privese Libanul", a spus Atanasiu luni seara, in cadrul unei emisiuni televizate.
"Am spus si repet ca nu a fost nici o solicitare pana acum pentru a participa Romania sub o forma sau alta in Liban. Am repetat ca daca s-ar pune problema, ar fi o decizie politica, iar in momentul in care s-ar lua aceasta decizie politica, intr-adevar, Armata Romaniei are pregatite trupe ca sa poata sa participe la astfel de misiuni. Am repetat ca ceea ce se intampla in Liban deocamdata tine de o rezolutie ONU, iar daca va fi o rezolutie ONU si decizia politica din Romania va fi sa participam acolo, suntem pregatiti cu militarii necesari pentru astfel de misiuni de mentinere a pacii", a explicat ministrul, precizand ca in Irak "nu suntem nici in misiune ONU, nici in misiune NATO".
Ministrul Apararii Nationale, Teodor Atanasiu, a declarat, dupa sedinta de luni a Comitetului Executiv al PNL, ca Armata romana are oameni pregatiti pentru misiuni de mentinere a pacii in Liban, dar nu are fondurile necesare pentru a sustine acest demers.

Nastase: "Teatrul de razboi este Romania"
"Am urmarit in ultimele zile mai multe declaratii pe aceste subiecte. Dupa parerea mea, teatrul de razboi era, de fapt, Romania. Deci, pana la urma, chestiunea retragerii trupelor din Irak se va pune intr-un mod firesc. Eu va aduc aminte ca in campania electorala sugeram un calendar de retragere, dar in consultare cu partenerii. Pana la urma tot asa se va intampla, dar sigur ca la un moment dat un cartof fierbinte pentru Traian Basescu putea sa fie util. In ceea ce priveste Libanul, nu stim inca ce solutie se va gasi acolo, nu stim cand si daca va fi un armistitiu", a declarat luni seara, deputatul PSD Adrian Nastase.
"Cred ca in momentul de fata ar fi nevoie de niste forte de interpunere mai curand intre PNL si PD sau intre cele doua palate", a adaugat Nastase.
Social-democratul considera ca este prea devreme pentru o discutie pe tema trimiterii de trupe romanesti in Liban.
"In 150 de zile Romania va deveni membra a Uniunii Europene si, din acest punct de vedere, eu cred ca dezbaterile aluneca pe niste teme care nu sunt legate de prioritatile romanilor", a precizat Nastase.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.