"Cand am ales Gorjul, stiam ca pornim pe un drum batatorit. Dar mai stiam si ca acolo trebuie sa fie o vraja, un descantec. Ceva al locului."
Verba volant, scripta manent" e o vorba latineasca. Din pacate, cuvantul scris nu mai patrunde in consti
"Cand am ales Gorjul, stiam ca pornim pe un drum batatorit. Dar mai stiam si ca acolo trebuie sa fie o vraja, un descantec. Ceva al locului."
Verba volant, scripta manent" e o vorba latineasca. Din pacate, cuvantul scris nu mai patrunde in constiinta oamenilor asa cum se petrecea mai pe la inceputurile lui. Din pacate, degeaba am mai scrie acum, in cele cateva randuri pe care le avem la dispozitie, ca in Gorj e asa si pe dincolo, ca gorjenii sunt asa si pe dincolo, ca stancile si pesterile, apele si manastirile Ati mai citit de zeci de ori astfel de reportaje. Nu-i asa? Cand am ales Gorjul, stiam ca pornim pe un drum batatorit. Dar mai stiam si ca acolo trebuie sa fie o vraja, un descantec. Ceva al locului. Asa ca ne-am minunat cu tot sufletul de Cheile Oltetului si de Cheile Sohodolului, de intortocheata Pestera a Muierii si de Pestera Polovragi, de manastirile cuminti. si, mai ales, am stat de vorba. Asa am aflat ca maruntaiele muntilor din Gorj ar increti peste 2.200 de pesteri. Ca cinci gorjeni s-ar fi declarat, la ultimul recensamant, de nationalitate daca, cinstind cultul zeului Zamolxe. Ca Dumnezeu te poate smeri.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.