Recent s-au incheiat cursurile si dezbaterile care au avut loc cu prilejul Scolii de vara "Studentii de azi... Liderii de maine?!".
Cel mai reprezentativ moment l-a reprezentat poate descrierea calitatilor unui viitor lider, cu argumente susti
Recent s-au incheiat cursurile si dezbaterile care au avut loc cu prilejul Scolii de vara "Studentii de azi... Liderii de maine?!".
Cel mai reprezentativ moment l-a reprezentat poate descrierea calitatilor unui viitor lider, cu argumente sustinute de doi fosti presedinti ai Romaniei - Ion Iliescu si Emil Constantinescu aceasta constituind si tema dezbaterii "Inspiratie, Initiativa, Fler, Instinct... vs Reteta unui lider", Impotriva ideii de lider ca scop in sine s-a pronuntat Ion Iliescu, care considera ca studentul trebuie saa urmareasca ca prim obiectiv sa se formeze ca profesionist si ulterior ca eventual lider. "Nu trebuie sa va propuneti sa deveniti lideri pentru ca asta inseamna tendinta de carierism. Nu as incuraja tendinta de carierism, ci seriozitatea, daruirea pentru promovarea unei idei si pregatirea profesionala", a spus Ion Iliescu.

Fostul sef al statului a apreciat ca un lider se naste si se formeaza deopotriva, dar calitatile native nu reprezina o conditie suficienta pentru a fi lider. Marturisind ca nu ssi-a propus din scoala sa devina lider, Ion Iliescu a acceptat ca munca se poate imbina cu invatatura. Rectorul Universitatii Politehnica Bucuresti, Ecaterina Andronescu, a pledat, in acest punct al dezbaterii, pentru ierarhizarea scolii si muncii depuse in timpul facultatii, intrucat experienta de dascal
i-a dovedit ca performantele scolare ale unui student scad covarsitor dupa angajare. In incheiere, Ion Iliescu a oferit studentilor brosura, al carei autor este, lucrare intitulata "Concluziile forumului consacrat elaborarii Strategiei Dezvoltarii Durabile a Romaniei", dedicata cu autograful "Reprezentantilor UNSR".
Reamnintim ca peste 60 de sindicate si organizatii ale studentilor din toata tara au participat, vineri, la deschiderea scolii de vara "Studentii de azi? liderii de maine?".
Organizata de Asociatia Studentilor din Universitatea Politehnica, scoala si-a propus sa identifice principalele probleme studentesti si posibilele rezolvari ale acestora, plecand de la ideea ca "niciodata nu e prea tarziu sa se schimbe ceva". In acest sens, studentii au invitat, in prima zi a scolii de vara, tineri politicieni de succes, cu care au discutat pe tema "Echipa - imaginea unui lider versus Liderul - imaginea echipei". Conservatorul Codrin Stefanescu le-a explicat studentilor, in acest context, ca, in politica, este necesar sa faci compromisuri si sa ai nervi de otel si ca, atat timp cat esti tanar, trebuie "sa stai cuminte". "Asta este situatia cu care se confrunta gene-ratia noastra si avem nevoie de ajutorul vostru", a mai spus el, sfatuindu-i pe studenti sa fie uniti si sa aiba relatii cu fiecare partid.
Studentii si-au exprimat "scarba" fata de scena politica romaneasca, ce ii impiedica pe tineri sa promoveze in cadrul partidelor din care fac parte, astfel ca, in prezent, sunt foarte putini politicieni tineri cunoscuti.
Prin urmare, Uniunea Nationala a Studentilor din Romania, federatie recent infiintata, se doreste a fi libera de orice influente politice, pentru ca miscarea studenteasca sa nu mai poata fi manipulata, asa cum s-a intamplat in special in campaniile electorale. La "Scoala" au mai raspuns prezent in cadrul unei dezbateri si jurnalistii Stelian Tanase si Ion Cristoiu, in ideea de a afla cat de mult pentru a le arata studentilor cat de mult conteaza mass-media in formarea unui lider.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.