Compania miniera Gabriel Resources intentioneaza sa-si majoreze capitalul cu 75 de milioane de dolari, fondurile urmand sa fie utilizate pentru finantarea proiectului de la Rosia Montana, se arata intr-un comunicat al companiei transmis ieri Bursei d

Compania miniera Gabriel Resources intentioneaza sa-si majoreze capitalul cu 75 de milioane de dolari, fondurile urmand sa fie utilizate pentru finantarea proiectului de la Rosia Montana, se arata intr-un comunicat al companiei transmis ieri Bursei din Canada.
Intermediarii ofertei, RBC Capital Markets si Sprott Securities, vor avea o optiune potrivit careia vor putea sa achizitioneze titluri suplimentare de pana la 15% la pretul de oferta si care va putea fi exercitata in termen de 30 de zile de la finalizarea perioadei destinate cumpararii actiunilor, cu mentiunea ca titlurile vor putea fi cumparate doar din Canada.
Informatia ne-a fost, partial dezvaluita recent de directorul operational al companiei, Yani Roditis, care ne-a precizat ca investitia totala pentru construirea viitoarei exploatari de la Rosia Montana se ridica la circa 700 mil. dolari, din care 80% va reprezenta un impumut extern, iar restul urmeaza sa fie asigurat din surse proprii companiei, cel mai probabil din emisiuni de actiuni.

Extractie cu scantei

Compania miniera detine 80% din compania Rosia Montana Gold Corporation, care deruleaza proiectul de exploatare a aurului de la Rosia Montana. Firma a transmis recent autoritatilor romane studiul de impact asupra mediului, care este prezentat intr-o serie de dezbatere publica.
Proiectul de la Rosia Montana a iscat numeroase nemultumiri atat din partea unora dintre localnicii din zona, cat si din partea unor organizatii ecologiste si chiar din partea membrilor Academiei Romane sau a conducatorilor Bisericii Ortodoxe. Acestia sustin ca investitia ar avea un impact negativ asupra populatiei, mediului inconjurator, dar si asupra vestigiilor arheologice din zona localitatii miniere. Pana la sfarsitul lui 2005, investitia directa straina pentru proiectul minier de la Rosia Montana a fost de peste 200 mil. dolari, fonduri cheltuite in etapa de preautorizare.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.