Scutirea de taxe vamale pentru produsele lactate dupa aderare va determina ieftinirea acestor produse, este de parere Valeriu Steriu, presedintele Patronatului Laptelui (LAPAR). Acesta considera ca, in conditiile in care Romania se va integra in Uni

Scutirea de taxe vamale pentru produsele lactate dupa aderare va determina ieftinirea acestor produse, este de parere Valeriu Steriu, presedintele Patronatului Laptelui (LAPAR). Acesta considera ca, in conditiile in care Romania se va integra in Uniunea Europeana la 1 ianuarie 2007, atunci vor incepe sa intre pe piata romaneasca produse lactate din foarte multe tari“. Astfel, concurenta va fi mult mai mare, si, implicit, pretul va fi mult mai mic.
Pe de alta parte, Steriu a anticipat ca pretentiile UE referitoare la calitatea laptelui vor fi foarte exigente. De aceea, membrii LAPAR pregatesc impreuna cu Autoritatea Nationala Sanitar-Veterinara (ANSVSA) o strategie pentru imbunatatirea calitatii laptelui, care va fi prezentata la Bruxelles la sfarsitul acestui an.

De asemenea, presedintele LAPAR ne-a declarat ca „stabilirea pretului de referinta de 11.000 lei pentru un litru de lapte este chiar benefica pentru consumatori, deoarece calitatea va fi mai ridicata, iar pretul nu se va mari sub nici o forma“.

Pretul de referinta, in functie de anotimp


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.