Echipa manageriala a Bibliotecii Nationale a Romaniei (BNR), formata din Dan Erceanu - director general, Marcel Enus - director adjunct economic, Rodica Maiorescu - director general adjunct si Codruta de Hillerin - director tehnic, a fost „spu
Echipa manageriala a Bibliotecii Nationale a Romaniei (BNR), formata din Dan Erceanu - director general, Marcel Enus - director adjunct economic, Rodica Maiorescu - director general adjunct si Codruta de Hillerin - director tehnic, a fost „spulberata“ de conducerea Ministerului Culturii si Cultelor (MCC), revocand-o din functie.

In urma rezultatelor - care n-au fost comunicate decat evaziv - provenite din controalele efectuate acum doua luni de Corpul de Control al Guvernului si Inspectoratul de Stat in Constructii la Biblioteca Nationala a Romaniei, si in virtutea faptului ca „ministrul poate sa numeasca in functie, ministrul poate sa revoce din functie“, conducerea Bibliotecii Nationale a Romaniei a fost, ieri, dizolvata. Astfel ca, „fara o instiintare oficiala“ - dupa cum ne-a declarat fostul director general Dan Erceanu - acesta, impreuna cu Marcel Enus - fost director adjunct economic, Rodica Maiorescu - fost director general adjunct si Codruta de Hillerin - fost director tehnic, au fost revocati din functii, „in urma neregulilor“ descoperite atat la noul sediu al Bibliotecii, situat in Bulevardul Unirii, cat si la cladirea in care functioneaza institutia in acest moment. „S-a constituit o comisie care a propus sanctiunile pentru cei patru“, a declarat ministrul culturii si cultelor, Adrian Iorgulescu, adaugand: „Pentru toti s-a decis retragerea din functie“.

Informatii pe sest
Declaratia ministrului Iorgulescu a fost facuta in cadrul unei conferinte de presa, desfasurate ieri la sediul MCC, ca raspuns la intrebarile/ insistentele jurnalistilor, dat fiind faptul ca tematica respectivei intalniri a fost cu totul alta. „Stiu ca vreti sa aflati despre sanctiunile de la Biblioteca Nationala (...) sau despre Targul de carte de la Frankfurt, dar astazi avem alte lucruri de discutat“, a spus,
intr-un mod „jucaus“, Adrian Iorgulescu. Deh, Cultura, care este un domeniu destul de serios... inca!, are, in acest moment, un ministru cam glumet. Asadar, neputand sa reziste „limbarnitei“ presei, domnul ministru Iorgulescu „a cedat“ si a dezvaluit pretiosul secret.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.