George Copos, principalul actionar de la Rapid, a solicitat Administratiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) efectuarea unui control de fond pentru ultimii cinci ani, pentru a se stabili cu exactitate daca Asociatia Fotbal Club Rapid are dator
George Copos, principalul actionar de la Rapid, a solicitat Administratiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) efectuarea unui control de fond pentru ultimii cinci ani, pentru a se stabili cu exactitate daca Asociatia Fotbal Club Rapid are datorii la buget. SC Fotbal Club Rapid SA a remis luni un comunicat de presa in care raspunde unor acuzatii lansate, in aceeasi zi, de actionarul Jean Valvis. Acesta sustine ca AGA a Asociatiei FC Rapid Bucuresti a decis luni neefectuarea auditului pentru aflarea exacta a datoriilor catre buget si catre firmele principalului finantator George Copos, deoarece acesta din urma vrea ca datoriile clubului sa fie platite de noii actionari. "Este falsa afirmatia ca <<Adunarea Generala a AFC Rapid a decis neefectuarea auditului anuntat in luna martie>>. In realitate, acest subiect nici macar nu a figurat pe ordinea de zi a Adunarii Generale a AFC Rapid Bucuresti din ziua de 31.07.2006 (...). Cu toate acestea, principalul finantator al AFC Rapid, domnul Gheorghe Copos, a anuntat ca auditul financiar al Asociatiei este o necesitate, dar ea nu justifica efectuarea verificarilor de catre o societate internationala, sustinuta de domnul Jean Valvis, care solicita pentru aceasta aproximativ 100.000 de euro. Domnul Copos a anuntat totodata ca in vederea determinarii exacte a situatiei financiare a Asociatiei, a solicitat efectuarea unui control de fond, pentru ultimii 5 ani, de catre institutiile statului abilitate sa stabileasca cu exactitate daca Asociatia are sau nu datorii fata de buget", se arata in comunicatul citat, in care se mentioneaza ca George Copos i-a informat pe membrii AFC Rapid asupra faptului ca in primul semestru al anului 2006 s-a achitat la Bugetul de Stat suma de 1,8 milioane de euro, reprezentand impozite si taxe.
Valvis are doar 0.00959% din actiuni
SC FC Rapid SA a calificat drept surprinzatoare vehementa afirmatiilor lui Valvis, care a mai dezvaluit ca principalul sponsor al echipei, firma Altex, a actionarului Dan Ostahie, nu va varsa in contul clubului 3 milioane de euro, asa cum a fost anuntat initial, ci o suma mai mica. "Suntem surprinsi de vehementa cu care domnul Jean Valvis vorbeste despre actiuni, actionari, contributii, audituri si datorii, atata vreme cat el a devenit membru al Asociatiei Fotbal Club Rapid Bucuresti fara a avea vreo contributie financiara la bugetul acesteia. Contributia lui s-a redus la promisiunea mijlocirii unui contract de publicitate in valoare de 3 milioane euro, pentru o perioada de 3 ani, ce urma a fi incheiat cu o societate din domeniul telefoniei mobile", se precizeaza in comunicatul amintit. SC FC Rapid SA mentioneaza ca este pentru ultima oara cand raspunde "acuzatiilor nefondate" ale lui Valvis, care, dispunand de 4 voturi dintr-un total de 21 in calitate de asociat al AFC Rapid, "nu este un actionar semnificativ al SC FC Rapid Bucuresti SA". "In conformitate cu prevederile Legii 26/2000, care guverneaza regimul organizatiilor neguvernamentale, patrimoniul acestora nu este divizat in parti sociale sau actiuni. Ca atare, in calitatea sa de membru al AFC Rapid, domnul Jean Valvis nu poate avea calitatea de actionar la SC FC Rapid SA. Ca persoana fizica, domnul Jean Valvis are totusi calitatea de actionar la noua SC FC Rapid SA proportional cu suma de 5.400 RON, pe care a subscris-o si a virat-o in contul societatii. Aceasta reprezinta 0,00959 la suta din totalul capitalului social. Precizam ca domnul Valvis a refuzat sa participe la majorarea de capital social al SC Fotbal Club Rapid SA, alaturi de ceilalti actionari, care au virat in total suma de 1.377.380 Euro", se mentioneaza in comunicatul SC FC Rapid SA. (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.