Banca Carpatica a anuntat ca va majora, incepand cu 1 august, dobanzile la depozitele in lei cu 0,15% iar la depozitele in valuta cu pana la 0,50%.
In acest moment dobanda maxima oferita de Carpatica la depozitele pe un an, in lei, este de 8%.
Banca Carpatica a anuntat ca va majora, incepand cu 1 august, dobanzile la depozitele in lei cu 0,15% iar la depozitele in valuta cu pana la 0,50%.
In acest moment dobanda maxima oferita de Carpatica la depozitele pe un an, in lei, este de 8%. Daca clientii opteaza pentru depozite la termen pe o luna banca acorda o dobanda anuala de 7,7%, la 3 luni dobanda este de 7,7%, la sase luni de 7,75%, iar la 9 luni de 7,9%. Toate aceste rate ale dobanzii sunt cu 0,15% mai mari decat cele oferite pana la sfarsitul lunii iulie, a precizat Delia Sofonea, sef al Departamentului de relatii publice al bancii.
In cazul depozitelor la termen, in valuta, Banca Carpatica a majorat cu 0,5 puncte procentuale dobanzile anuale oferite atat la euro, cat si la dolari. Pentru depozitele la termen de un an dobanda anuala este acum de 4,75% atat la euro, cat si la dolari, la 6 luni dobanda este de 4,35%, iar la 3 luni de 4,1%. Dobanzile pentru certificatele de depozit in valuta la 12 luni oferite de catre banca sibiana sunt de maximum 4,75% pe an.
Cea mai mare dobanda, de 8,25%, oferita de Carpatica este pentru depozitul in lei "Pensia Plus" cu termen de 12 luni.
O noutate pentru piata bancara din Romania este depozitul special instituit pentru amatorii de pariuri initiat de Carpatica. Cei care decid sa puna o suma de bani in acest depozit pot castiga 8,25% din valoarea sumei daca Romania intra in UE la 1 ianuarie 2007 si doar 6% daca acest lucru nu se intampla la data stabilita. Banca din Sibiu detinea, la sfarsitul anului 2005, active de 924 milioane lei (251 milioane euro), adica 0,72% din activele bancare romanesti, fiind a 21-a banca romaneasca din acest punct de vedere, potrivit datelor Bancii Nationale a Romaniei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.