Toata viata si-a dedicat-o performantei. Alaturi de Octavian Belu, a modelat generatii intregi de talente, aducand Romaniei sute de medalii. Desi si-a incheiat colaborarea cu gimnastica, a continuat sa sustina sportul romanesc din postura de consilie
Toata viata si-a dedicat-o performantei. Alaturi de Octavian Belu, a modelat generatii intregi de talente, aducand Romaniei sute de medalii. Desi si-a incheiat colaborarea cu gimnastica, a continuat sa sustina sportul romanesc din postura de consilier de stat. Astazi, Mariana Bitang implineste 44 de ani. ""Fara competitie n-as putea sa traiesc""
""Anul care a trecut a marcat niste schimbari in existenta mea, cel putin schimbari din punct de vedere profesional, in ideea ca in august am incheiat colaborarea cu gimnastica de performanta si cateva luni mai tarziu am inceput un alt gen de provocare, munca de consilier pe probleme de sport al presedintelui Basescu. Deci, un an plin de provocari si de schimbari. Cel mai mult m-a impresionat atasamentul oamenilor in momente nu tocmai favorabile pe care le-am traversat. Oameni simpli ne scriau sau ne opreau pe strada, sau telefonandu-ne ne incurajau, asigurandu-ne de tot respectul, admiratia si dragostea lor pentru noi. Acum, imi doresc in primul rand multa sanatate. Imi doresc sa regasesc un echilibru intre toate componentele existentei mele, pentru ca trebuie sa recunosc ca, pana nu de mult, profesia a marcat in mod evident existenta mea si toate celelalte lucruri au fost in plan secundar. Poate a venit momentul in care trebuie sa gasesc un echilibru intre viata profesionala si viata personala. Sunt multe lucruri pe care mi-ar fi placut sa le fac. In primul rand, poate o sa am mai mult timp pentru mine si pentru copilul meu, care, iata, a ajuns student. Mi-ar fi placut sa pot sa ma detasez de toate problemele si sa-mi pot permite macar o saptamana de concediu. Anul acesta este primul in care o sa-mi iau un concediu in adevaratul sens al cuvantului. Pe plan profesional, nu as putea sa spun ca am o prioritate zero in momentul de fata. Prioritatea este sa lansam semnale la toate nivelurile privind problemele din sport. Incercam sa fim convingatori, pe de o parte, si, pe de alta parte, sa sprijinim cat putem lumea sportului. In acest sens, am constituit fundatia «Casa Campionilor». Avem deja cativa sponsori si, probabil, in cateva saptamani vom trece la primele actiuni concrete. Vom facem o galerie a marilor si realelor vedete din sport si vom decerna premii in genul celor «Laureus». Nu stiu neaparat daca sunt o norocoasa. Stiu, in schimb, ca am muncit foarte mult atunci cand mi-am pus in cap sa indeplinesc un obiectiv. Eu cred ca fara competitie n-as putea sa traiesc. Este lucrul care ma incita cel mai mult. Sunt si in zodia Leului, si leii sunt prin natura lor, daca nu neaparat tot timpul invingatori, tot timpul luptatori. Sunt o mare luptatoare si imi place atunci cand imi propun un lucru sa-l si finalizez.""


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.