Puzzle Project, unul dintre cele 18 proiecte de arta publica si comunitara care sunt incluse in programul "I Love Bucharest", se va desfasura in perioada 10-17 august, pe terasa La Motoare, unde 15 artisti plastici vor realiza pe un perete picturi ce
Puzzle Project, unul dintre cele 18 proiecte de arta publica si comunitara care sunt incluse in programul "I Love Bucharest", se va desfasura in perioada 10-17 august, pe terasa La Motoare, unde 15 artisti plastici vor realiza pe un perete picturi ce vor avea ca tema "Urban Feeling".
Puzzle Project este un eveniment urban conceput ca tabara de creatie, a declarat pentru Mediafax George Bodocan, initiatorul proiectului. Proiectul va reuni 15 artisti plastici, zece din Romania si cinci din alte tari din Europa, care vor picta individual cate o piesa dintr-un puzzle ce se va construi si se va dezvolta treptat. Tema "Urban Feeling" a fost propusa urmarind o raportare a artistilor la oras.Artistii vor lucra pe terasa in fiecare zi din perioada 11-16 august, urmand ca pe 17 august sa aiba loc vernisajul lucrarilor realizate. "Vrem sa scoatem arta si artistii din ateliere si sa ii aducem intre oameni, nu sa ii aducem pe acestia in galerii. Schimbam un pic rolurile", a explicat Bodocan. La sfarsitul evenimentului, lucrarile vor fi printate pe postcarduri care vor circula prin barurile si cluburile din oras. De asemenea, pe durata desfasurarii proiectului Puzzle Bubble, publicul va avea la dispozitie postcarduri goale pe care le vor putea ilustra cu imagini pe aceeasi tema. "Este prima editie a evenimentului, iar in fiecare an acesta va avea cate o alta tema", a spus Bodocan. In timp, Puzzle Project are ca obiectiv realizarea unei picturi murale exterioare care va duce la reestetizarea unuia dintre locurile cele mai frecventate de catre tinerii din Bucuresti. (D.C)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.