Ovidiu Tender va afla luni daca mandatul sau de arestare va fi definitiv revocat ca ilegal sau mentinut ca valabil. Un complet al Curtii de Apel Bucuresti va trebui sa se pronunte cu privire la valabilitatea actului in baza caruia omul de afaceri
Ovidiu Tender va afla luni daca mandatul sau de arestare va fi definitiv revocat ca ilegal sau mentinut ca valabil. Un complet al Curtii de Apel Bucuresti va trebui sa se pronunte cu privire la valabilitatea actului in baza caruia omul de afaceri este arestat de la inceputul lunii martie. In acest dosar Tribunalul Bucuresti a hotarat acum o luna ca mandatul de incarcerare emis pe numele lui Tender a fost luat cu incalcarea prevederilor legale.
Inculpatul nu a putut fi insa eliberat efectiv, deoarece procurorii au atacat cu recurs decizia de punere in libertate.
In sedinta de ieri, procurorul a cerut instantei sa il mentina pe omul de afaceri dupa gratii, deoarece luarea masurii preventive ar fi fost luata legal, iar inculpatul prezinta in continuare pericol pentru ordinea publica.
De cealalta parte, avocatul Gheorghita Mateut a pledat din nou pentru ilegalitatea incarcerarii, pe motiv ca aceasta nu se justifica si pentru ca mandatul nu a fost dat cu respectarea legii. Aparatorul a invocat, de asemenea, faptul ca expertiza financiar-contabila abia finalizata nu ar fi constatat existenta vreunui prejudiciu.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.