Un album-document dedicat celor patru editii ale Festivalului International 'Zile si Nopti de Literatura', desfasurata in ultimii ani la Neptun, va vedea, in curand, lumina tiparului la Editura Institutului Cultural Roman (ICR), informeaza Rompres.
Un album-document dedicat celor patru editii ale Festivalului International 'Zile si Nopti de Literatura', desfasurata in ultimii ani la Neptun, va vedea, in curand, lumina tiparului la Editura Institutului Cultural Roman (ICR), informeaza Rompres.
Albumul este realizat cu concursul USR si al ICR, prin osardia personala a presedintelui Uniunii, Nicolae Manolescu, care semneaza si un cuvant inainte al cartii, si al vicepresedintelui ICR, Mircea Mihaies.
In cele circa 280 de pagini, cartea de dimensiuni mari, include fotografii realizate de Mihai Cucu, imagini ce prezinta portrete de scriitori, grupuri de oameni de litere in momentele de relaxare din timpul Festivalului, aspecte din sala de la lucrarile colocviului de literatura, momente din vizitele scriitorilor romani sau straini, festivitati de premiere. Acestea vor fi insotite explicatii, fragmente din luarile de cuvant ale participantilor la Festival, sau CV-uri ale unor importanti scriitori prezenti la "Zilele si Noptile de Literatura". Viziunea grafica apartine artistului plastic Mihaela Schiopu, iar selectarea si traducerea in limba engleza a textelor este realizata de o echipa a USR.
Uniunea Scriitorilor intentioneaza sa lanseze albumul in cadrul celei de-a cincea editii a Festivalului, desfasurat in perioada 15-19 septembrie la Mangalia-Neptun-Constanta, la Salonul de carte 'Ovidius' de la Constanta. Cartea va fi difuzata de ICR prin intermediul centrelor sale din strainatate.
"Sper ca albumul sa fie ceva care ramane, o oglinda peste ani, in imagini, a Festivalului, vazuta prin lentila aparatului de fotografiat", a declarat Agentiei Rompres, Mihai Cucu.
Nascut in anul 1961, Mihai Cucu a lucrat intre anii 1980-1988 ca fotograf amator, apoi, pana in prezent ca fotograf profesionist.
A invatat meserie de la celebrul sau unchi, Ion Cucu, fotograful Uniunii Scriitorilor, dar si de la Gheorghe (Gica) Cucu, 'un om si un artist deosebit' caruia Mihai Cucu ii dedica albumul.
In CV-ul sau figureaza trei expozitii 'cu scriitori', aceasta carte reprezentand prima sa 'prezentare intre copertile unei carti'. Mihai Cucu a colaborat cu Valentin Silvestru, Viorel Sanpetrean, Ioan Flora, Paul Vinicius.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.

9AM recomanda:

Vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri?
Urmareste-ne si pe Facebook

TI-A PLACUT ACEST ARTICOL?

Aboneaza-te la 9AM pentru a primi articole similare.

Sau
Aboneaza-te prin