ca a "uitat" prevederile care stabilesc incompatibilitatile exercitarii profesiei de avocat cu functia de parlamentar, intrand in pielea "avocatului diavolului", prin incercarea sa de a-l apara in instanta pe omul de afaceri Ovidiu Tender, anchetat p
ca a "uitat" prevederile care stabilesc incompatibilitatile exercitarii profesiei de avocat cu functia de parlamentar, intrand in pielea "avocatului diavolului", prin incercarea sa de a-l apara in instanta pe omul de afaceri Ovidiu Tender, anchetat pentru prejudicii de peste 270 milioane de RON aduse statului roman in afacerea RAFO-Carom. Conform legii citate de deputatul PD, "avocatul care se afla in exercitarea unui mandat de deputat sau senator nu poate sa pledeze si nu poate acorda asistenta juridica invinuitilor sau inculpatilor si nici nu-i poate asista in instante in cauzele penale privind infractiuni de spalare de bani". Ridzi il acuza pe Ponta ca a servit dintotdeauna interesele PSD, facandu-i intangibili in fata legii pe unii membri marcanti si pe clientii politici ai acestui partid, platind politele "fata de cei care au sustinut cu donatii substantiale PSD, care i-au gazduit adunarile tineretului, care i-au asigurat ascensiunea in politica". "S-a specializat, se pare, in cazurile de spalare de bani", a mai sustinut Ridzi, care cere deputatului-avocat sa renunte la mandatul de ales. Ea a subliniat ca interesul manifestat de Ponta pentru acest caz este explicabil de vreme ce, in trecut, ca sef al Corpului de Control al Guvernului, apararea lui Tender de rigorile legii "a fost datoria lui" de pe vremea cand Adrian Nastase ii asigura protectie absoluta in operatiunile de "albire a mafiei".


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.