Zeci de mii de persoane au asistat sambata si duminica la spectacolul aerian RoIAS 2006, care a avut loc pe Aeroportul Mihail Kogalniceanu din Constanta.
Evolutiile aeriene individuale si in echipa, acrobatiile, lansarile de parasutisti, precum
Zeci de mii de persoane au asistat sambata si duminica la spectacolul aerian RoIAS 2006, care a avut loc pe Aeroportul Mihail Kogalniceanu din Constanta.
Evolutiile aeriene individuale si in echipa, acrobatiile, lansarile de parasutisti, precum si expozitia statica de aeronave au impresionat vizitatorii.
Spectacolul a fost sustinut de peste 100 de aeronave civile si militare din Romania si alte 17 state, deservite de peste 1000 de specialisti.
Formatiile de acrobatie aeriana de inalta clasa Frecce Tricolori, din Italia (zece avioane MB-339), Turkish Stars, din Turcia (opt aeronave F-5) si PC-7 Demo Team, din Elvetia (noua avioane PC-7), au realizat cele mai bune momente ale mitingului aviatic. Pilotii din formatia Frecce Tricolori au fost cei mai aplaudati de spectatori, datorita evolutiei spectaculoase a celor zece aeronave.
Incident care l-a vizat pe presedintele Basescu
Sambata, singurii demnitari prezenti la deschiderea spectacolului aerian au fost presedintele Camerei Deputatilor si ministrul Apararii Nationale. Presedintele Traian Basescu a fost si el, duminica, pe aeroportul Mihail Kogalniceanu pentru a asista la RoIAS 2006. Acesta nu a ratat momentul si a facut o baie de multime, punand in dificultate fortele de ordine care au si retinut o persoana suspecta ca ar fi avut un bagaj voluminos asupra sa. Ioan Liprimir, in varsta de 60 de ani, din Timisoara, s-a indreptat spre presedinte, facandu-si loc cu coatele prin multime. Un echipaj de jandarmi a vazut ca barbatul se tine pe picioare cu dificultate si l-a luat la intrebari. El le-a spus acestora ca vrea sa stea de vorba cu presedintele. Observand ca barbatul este in stare de ebrietate, jandarmii l-au luat pe sus, l-au dus intr-o duba si l-au amendat pentru tulburarea linistii publice si incalcarea masurilor impuse la mitingul aviatic. Barbatul avea asupra lui o sacosa si o bucata de sarma gasita probabil pe aeroport, dar nu a reprezentat nici un moment vreun pericol.
Pentru acest eveniment, la care se spera ca vor asista aproximativ 200.000 de persoane au fost alocati prin hotarare de guvern peste 30 de miliarde de lei vechi. O parte din acesti bani au revenit printr-o licitatie suspecta unei firme particulare care s-a ocupat de unele aspecte organizatorice. (Doru Dragomir)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.