Un batrån a fost impuscat, vineri, de administratorul Lacului Suhaia, din Teleorman, fiindca a indraznit sa se aproprie de balta. Evenimentul are loc la o luna dupa ce Alexandru Radulescu a impuscat un tånar venit la scaldat pe lacul adm
Un batrån a fost impuscat, vineri, de administratorul Lacului Suhaia, din Teleorman, fiindca a indraznit sa se aproprie de balta. Evenimentul are loc la o luna dupa ce Alexandru Radulescu a impuscat un tånar venit la scaldat pe lacul administrat de fostul presedinte al AFAN

Victima, Gheorghe Beceanu, sustine ca voia sa traverseze Lacul Suhaia pe dig, singurul loc prin care putea ajunge la proprietatea sa. Zona a fost ingradita de Eduard Dinu, motiv pentru care acesta a considerat ca i-a fost incalcata proprietatea si a tras cu un pistol cu bile de cauciuc

Batrånul este internat in spital, iar politistii teleormaneni au deschis doua dosare penale: unul pe numele carutasului Gheorghe Beceanu, pentru violare de domiciliu, si al doilea pe numele afaceristului Eduard Dinu, pentru vatamare corporala

Afaceristul bucurestean poate fi considerat un Csibi Istvan al Teleormanului. El este cunoscut, in ultimii 15 ani, pentru modul violent de a-si rezolva problemele: mai multi localnici au fost schiloditi de Eduard Dinu si de „gorilele“ lui. Una dintre victime a fost ucisa in bataie

Un nou eveniment in genul lui Alexandru Radulescu, presedintele AFAN a avut loc vineri, in judetul Teleorman, in zona lacului Suhaia. Un localnic a fost impuscat, spre norocul lui, cu un pistol cu bile de cauciuc. Politia a intocmit doua dosare penale. Unul pentru violare de domiciliu si unul pentru vatamare corporala. In functie de numarul de zile de spitalizare, politistii vor face incadrarea corecta. Zona lacului Suhaia, din judetul Teleorman, se afla in apropierea orasului Zimnicea si la granita cu Bulgaria. In aceasta zona, de foarte multi ani domneste o stare de razboi intre cei care administreaza lacul si taranii comunelor Fantanele, Suhaia si Viisoara.

Un localnic din comuna teleormaneana Suhaia a fost impuscat, vineri, pe malul lacului cu acelasi nume, de proprietarul acestuia, intrucat barbatul a refuzat sa plece din zona imprejmuita. Bucuresteanul Eduard Dinu, de 42 de ani, cel care are in concesiune Balta Suhaia, a tras trei focuri cu un pistol cu bile de cauciuc in directia in care se afla sateanul, unul dintre focuri atingandu-l pe acesta in zona lombara stanga. Gheorghe Beceanu, de 65 de ani, aflat cu caruta incarcata cu resturi de la animale, voia sa ajunga pe camp, la un teren agricol. Insa, pentru a ajunge in zona respectiva, batranul a traversat curtea care imprejmuia Balta Suhaia si implicit casa proprietarului acesteia, Eduard Dinu. Trebuie spus ca balta si locuinta se afla situate la 2-3 kilometri de comuna Suhaia, iar Eduard Dinu ingradise intreaga zona. De asemenea, gardul care imprejmuieste proprietatea este la mare distanta de casa, terenul avand cateva sute de hectare.

Impuscaturi pe lac
Nu cunoastem daca aceasta este singura modalitate de a ajunge in campul agricol, dar, dupa cate se pare, Gheorghe Beceanu se afla, vineri la pranz, pe proprietatea lui Eduard Dinu. Acesta din urma l-a vazut pe batran cu caruta pe terenul sau si i-a cerut sa plece cat mai repede de acolo. Probabil ca intre cei doi a avut loc un schimb de replici mai acide, in urma carora nici unul nu a cedat. In cele din urma, Dinu a scos pistolul si a tras. Trei focuri, spune el, au iesit de pe teava; trei focuri, spune si victima. Ordinea insa, este cu totul alta. Ceea ce se cunoaste pana acum este faptul ca un singur foc l-a nimerit pe batran, in zona lombara stanga. Dupa ce tras, Eduard Dinu s-a prezentat la Politie, unde a relatat cele petrecute. Inclusiv cum a tras cu pistoul cu bile de cauciuc, tip Walther. In timp ce „pistolarul“ relata evenimentul in fata oamenilor legii, a aparut si victima. Declaratiile celor doi coincid, pana la un moment dat. Cand se ajunge la ordinea tragerii celor trei focuri, variantele celor doi sunt diferite. Eduard Dinu sustine ca primul foc l-a tras in plan vertical, al doilea in cal, iar cel de-al treilea l-a nimerit pe Gheorghe Beceanu. Victima spune exact invers: primul - in el, al doilea - in cal, al treilea - in plan vertical. Numai expertiza balistica, care va fi facuta de specialistii de Directia Arme si munitii din IGPR, va stabili cu exactitate acest aspect.

Victima a fost dusa la cea mai apropiata unitate medicala, la Spitalul din Zimnicea, de unde a fost transferata la Spitalul Judetean Alexandria, unde a fost supusa unei interventii chirurgicale. Gheorghe Beceanu se afla in afara oricarui pericol.

Doua dosare penale
Politistii teleormaneni au intocmit, in acest caz, doua dosare penale: unul pe numele lui Eduard Dinu, sub acuzatia de vatamare corporala, iar celalalt pe numele lui Gheorghe Beceanu, pentru violare de domiciliu. In functie de numarul zilelor de ingrijiri medicale ale victimei, se va stabili si incadrarea faptei de care este acuzat Eduard Dinu.

Mai trebuie spus ca Balta Suhaia a fost transformata de catre Eduard Dinu intr-o proprietate piscicola. Zeci de angajati, printre care si paznici, se ocupa de intretinerea acesteia.

Balta, eternul motiv al rafuielii
Conflictul a facut numeroase victime atat printre tarani, cat si printre paznicii lacului. Eduard Dinu este administratorul lacului Suhaia, un barbat in varsta de 42 de ani, scund, bine legat si cu o privire dura. Umbla in permanenta insotit de unul sau doi oameni, toti inarmati. Jeep-urile vin si pleaca din 15 in 15 minute de la vila de langa lac, locul de resedinta al paznicilor baltii Suhaia. Perimetrul lacului, cu o suprafata totala de 10 km patrati, este pazit de trei echipe, una fixa si doua mobile. Taranii celor trei comune incearca sa penetreze acest sistem, pentru a putea beneficia de bogatia lacului: pestele. Unii reusesc, unii nu.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.