Ultimul focar de gripa aviara de pe platforma Codlea a fost inchis ieri, „dupa ce au fost respectate toate conditiile de biosecuritate conform legislatiei in vigoare“, a declarat Dorin Enache, directorul Directiei Sanitar-Veterinara Bras
Ultimul focar de gripa aviara de pe platforma Codlea a fost inchis ieri, „dupa ce au fost respectate toate conditiile de biosecuritate conform legislatiei in vigoare“, a declarat Dorin Enache, directorul Directiei Sanitar-Veterinara Brasov, citat de Mediafax.

El a adaugat ca „stingerea focarului s-a putut face dupa ce s-au efectuat toate dezinfectiile necesare, dupa ce s-au analizat probele de sange si s-au testat puii santinela“. Mai trebuie spus ca acesti pui au fost testati cate doua saptamani in diferite locuri de pe platforma Codlea si nici unul nu a murit din cauze ce tin de virusul gripei aviare. „Practic, azi, platforma a fost scoasa din discutie in ceea ce priveste gripa aviara si se poate relua activitatea de baza“, a explicat Dorin Enache.

Acesta este ultimul focar de gripa aviara din Romania, din cele 127 semnalate incepand cu luna mai.
Conform datelor furnizate de Ministerul Agriculturii, dupa semnalarea virusului aviar pe platforma de la Codlea au fost sacrificate circa 800.000 de pasari in ferme ale companiilor mentionate, la care se adauga aproximativ 300.000 din gospodariile populatiei.

Valoarea despagubirilor acordate de Ministerul Agriculturii proprietarilor ale caror pasari au fost sacrificate se ridica in total la aproximativ 135 miliarde de lei vechi, potrivit reprezentantilor ministerului.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.