Reprezentativa "under 18" a Romaniei a debutat furtunos la intrecerile Campionatului European - Divizia B, care se desfasoara in aceste zile la Sibiu, inregistrand doua victorii lejere din tot atatea meciuri disputate in grupa D. Dornici sa obtina bi
Reprezentativa "under 18" a Romaniei a debutat furtunos la intrecerile Campionatului European - Divizia B, care se desfasoara in aceste zile la Sibiu, inregistrand doua victorii lejere din tot atatea meciuri disputate in grupa D. Dornici sa obtina biletele de acces in faza semifinala cat mai rapid, tinerii "tricolori" pregatiti de Ioan Constantin, Cristian Achim si Dan Dacian au spulberat in meciul inaugural selectionata Scotiei, cu scorul de 85-46, si si-au facut "incalzirea" pentru intalnirea de sambata, cu puternica reprezentativa a Ungariei, una din principalele contracandidate la calificarea in faza urmatoare. Puternic motivati de amintirea celui care a fost Antonio Alexe, artizanul ultimei victorii a seniorilor impotriva Ungariei, juniorii romani au reusit o evolutie de exceptie si au depasit selectionata maghiara cu scorul de 65-51 (25-13, 17-11, 14-11, 9-16), la capatul unei partide pe care au dominat-o autoritar. De altfel, la final, mai toti antrenorii prezenti la actuala editie europeana au tinut sa aprecieze evolutia Romaniei, dar mai ales prestatia pivotilor Catalin Baciu (20 p, 12 rec) si Titus Nicoara (14 p, 14 rec). Cei doi, sprijiniti foarte bine de trio-ul de fundasi Muntean (10 p), Stanescu (8 p) si Pana (6 p), dar si de Vlad Moldoveanu (5 p, 5 rec), au ridicat publicul in picioare si au facut spectacol, spre deziluzia unuia dintre cei mai valorosi jucatori ai turneului, ungurul Csorvasi, anihilat excelent de defensiva noastra. In urma celor doua succese, Romania conduce grupa D cu punctaj maxim, fiind urmata de Estonia si Bosnia, cu cate o victorie, si de Ungaria si Scotia, care au ramas la "cota" zero. Dupa inchiderea acestei editii, Romania urma sa joace impotriva Bosniei, intr-un meci in care se putea decide calificarea "tricolorilor" in grupele semifinale.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.