Peste 90 la suta din cele circa 130 de mii de solicitari de retrocedare a proprietatilor confiscate de comunisti nu au fost inca solutionate in Romania, titreaza "Deutsche Welle". Retrocedarea, in luna mai, a Castelului Bran, dupa 58 de ani de nation
Peste 90 la suta din cele circa 130 de mii de solicitari de retrocedare a proprietatilor confiscate de comunisti nu au fost inca solutionate in Romania, titreaza "Deutsche Welle". Retrocedarea, in luna mai, a Castelului Bran, dupa 58 de ani de nationalizare, catre proprietarul sau de drept, arhitectul newyorkez Dominic de Habsburg, este unul dintre putinele cazuri fericite in care statul roman a aplicat legea.
Articolul, publicat sub titlul "Aristocratii din Europa Centrala fac eforturi sa-si recapete averile", face o sinteza a situatiei restituirii proprietatilor nationalizate in timpul regimurilor totalitare, imediat dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial. Familiile de aristocrati din Cehia, Ungaria, Polonia, care lupta din greu sa intre in posesia palatelor si a proprietatilor confiscate se soldeaza cel mai ades cu o infrangere, subliniaza "Deutsche Welle".

Procese lungi si complicate
Procesele care dureaza prea mult, interese ascunse si de multe ori o opinie publica care se impotriveste restituirii sunt doar cateva din dificultatile prin care trec titularii de drept ai proprietatilor nationalizate.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.