Sistemul electronic care va permite conducatorilor auto din Bucuresti sa achite amenzile de circulatie in regim online, prin card bancar, va fi lansat luna aceasta. Ulterior, procedura ar urma sa fie valabila si pentru plata taxelor de eliberare
Sistemul electronic care va permite conducatorilor auto din Bucuresti sa achite amenzile de circulatie in regim online, prin card bancar, va fi lansat luna aceasta.

Ulterior, procedura ar urma sa fie valabila si pentru plata taxelor de eliberare a pasaportului si a altor taxe si impozite.
REZOLVARE. Potrivit Ministerului Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, in urma mai multor consultari, s-a luat decizia ca Primaria Municipiului Bucuresti sa suporte comisionul aferent platilor, institutia fiind beneficiara sumelor incasate. Banca Comerciala Romana va fi procesatorul de carduri, institutia fiind aleasa in urma unei licitatii. Suma achitata de Ministerul Comunicatiilor pentru realizarea proiectului se ridica la circa 80.000 de euro.
Lansarea acestui sistem de plata online a fost amanata timp de mai multe luni, deoarece autoritatile nu au reusit sa stabileasca in timp util cine va suporta comisionul aferent platii.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.