Autoritatile locale ii ameninta cu demolarea pe proprietarii de garaje care nu si-au platit darile la stat si care nu detin autorizatii pentru constructiile care au aparut ca si ciupercile pe domeniul public. Posesorii de autoturisme contesta decizi
Autoritatile locale ii ameninta cu demolarea pe proprietarii de garaje care nu si-au platit darile la stat si care nu detin autorizatii pentru constructiile care au aparut ca si ciupercile pe domeniul public. Posesorii de autoturisme contesta decizia edililor pe motiv ca primariile au fost cele care au dat liber la astfel de constructii.

Edilii Capitalei s-au saturat de garajele de tabla sau beton amplasate pe spatiile verzi dintre blocuri si au pornit cruciada pentru protejarea domeniului public. Dupa ce ani de-a randul au acceptat astfel de constructii, primarii vor acum sa curete spatiile dintre blocuri de garajele locatarilor, amplasate abuziv. Potrivit edililor, majoritatea constructiilor vor disparea pentru ca proprietarii lor nu au platit impozitul anual de 1.460.000 de lei pentru constructiile care domina spatiile verzi si de joaca.

„Cei mai multi dintre cei care detin astfel de constructii nu au platit impozit, ci o taxa speciala pentru ocuparea domeniului public, aprobata de autoritatile locale pe o perioada determinata. Aceasta perioada s-a scurs, iar garajele au fost amplasate pe o perioada limitata, conform Hotararii nr . 4/1997 a Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB). Toate constructiile se afla pe domeniul public sau privat al sectorului, insa numai 1% dintre ele au autorizatii de constructie, pe care le respecta, si certificate de urbanism aprobate de CGMB“, a declarat pentru „Gardianul“ arhitectul-sef al sectorului 3, Stefan Dumitrascu. Astfel, din cele aproape 14.000 de astfel de constructii prezente in sectorul lui Liviu Negoita, doar 140 vor mai ramane in picioare, restul va fi demolat. Pana acum, autoritatile de sector au ras 9.500 de astfel de constructii metalice sau din beton.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.