La Rachitis, in judetul Bacau, se va forma o asociatie de activitate agricola. Ideea apartine unui numar de 23 de sateni, crescatori de vite, care au hotarat sa-si puna in comun bunurile agricole si sa infiinteze prima cooperativa agricola bacauana,
La Rachitis, in judetul Bacau, se va forma o asociatie de activitate agricola. Ideea apartine unui numar de 23 de sateni, crescatori de vite, care au hotarat sa-si puna in comun bunurile agricole si sa infiinteze prima cooperativa agricola bacauana, organizata dupa sistem occidental.
Initiatorii proiectului primesc deja consiliere de la specialistii din cadrul Oficiului Judetean pentru Consultanta Agricola (OJCA), si sunt ajutati de specialisti in intocmirea primelor proiecte de finantare eligibile pentru obtinerea unor fonduri prin programul SAPARD si prin Programul Fermierul.
Pentru obtinerea profitului si calitatii, cooperativa va angaja, inca din luna august un zootehnist, un medic veterinar, un specialist in domeniul mecanicii, dar si unul care sa cunoasca modul de prelucrare informatizata a datelor.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.