Deputatul PD Monica Iacob Ridzi solicita punerea lui Victor Ponta (PSD) in discutia Comisiei juridice a Camerei pentru incercarile acestuia de a-l apara in instanta pe Ovidiu Tender.  Potrivit deputatului, liderul PSD a incercat sa eludeze lege
Deputatul PD Monica Iacob Ridzi solicita punerea lui Victor Ponta (PSD) in discutia Comisiei juridice a Camerei pentru incercarile acestuia de a-l apara in instanta pe Ovidiu Tender. Potrivit deputatului, liderul PSD a incercat sa eludeze legea.

PD: Ponta a vrut sa incalce legea pentru Tender
Deputatul PD Monica Iacob Ridzi solicita punerea lui Victor Ponta (PSD) in discutia Comisiei juridice a Camerei pentru incercarile acestuia de a-l apara in instanta pe omul de afaceri Ovidiu Tender. Deputatul PD ii cere lui Ponta sa declare care sunt adevaratele motive care l-au indemnat sa „uite“ de prevederile care stabilesc incompatibilitatile exercitarii profesiei de avocat cu functia de parlamentar si sa renunte la mandat, daca din aceasta pozitie alege sa reprezinte mai degraba interesele fostilor sponsori ai PSD decat pe cele ale romanilor care l-au votat. Ridzi mai cere ca Baroul sa isi precizeze pozitia fata de faptul ca un membru al sau a incalcat deontologia profesionala si sa precizeze daca s-a incalcat o obligatie legala ce rev ine avocatului parlamentar Victor Ponta, atunci cand acesta a venit in instanta sa apere un inculpat intr-o cauza de spalare de bani. Conform sursei citate, avocatul care se afla in exercitarea unui mandat de deputat sau senator nu poate sa pledeze si nu poate acorda asistenta juridica invinuitilor sau inculpatilor si nici nu-i poate asista in instante in cauzele penale privind infractiuni de spalare de bani, asa cum prevede art. 44, indice 1 din Ordonanta de Urgenta nr. 77 din 4 septembrie 2003, privind completarea Legii 51/1995 pentru organizarea si exercitarea profesiei de avocat.

Avocatii lui Tender au incercat sa 'traga>> de timp pana la miezul noptii, cand expira mandatul de arestare
Avocatii lui Tender au reusit sa amane judecarea prelungirii mandatului de arestare pana in ziua expirarii acestuia, adica pana ieri.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.