Inca un liberal pare sa faca pasul spre aripa Musca-Stolojan din PNL si sa dea semne de prea multa simpatie fata de  presedintele Basescu. Dupa ce in sedinta Birourilor Permanente, liderii PNL s-au raliat pozitiei celorlalti lideri (cu exceptia
Inca un liberal pare sa faca pasul spre aripa Musca-Stolojan din PNL si sa dea semne de prea multa simpatie fata de presedintele Basescu. Dupa ce in sedinta Birourilor Permanente, liderii PNL s-au raliat pozitiei celorlalti lideri (cu exceptia PD) de a critica modul in care seful statului a informat Parlamentul asupra demisiilor sefilor de servicii secrete, liberalul Nicolae Vlad Popa face opinie separata. El a afirmat pentru NewsIn ca decizia de invalidare a demisiilor directorilor SRI si SIE este neconstitutionala si ca ar trebui sa se revina asupra ei. Pentru ca nu e prima data cand se abate de la linia oficiala a partidului, nu ar fi exclus ca Nicolae Vlad Popa sa ingroase numarul „penalizatilor“ din PNL.

Conducerea Camerei si Senatului impreuna cu liderii grupurilor parlamentare au reclamat zilele trecute incalcarea Constitutiei si a legilor de organizare a SRI si SIE si au decis ca directorii celor doua institutii ar trebui sa ramana in functii pana la validarea demisiilor de catre Parlament. Ieri insa hotarårea conducerii Parlamentului a fost contestata de catre liberalul Nicolae Vlad Popa, care a dec larat pentru NewsIn ca decizia Birourilor Permanente - votata inclusiv de colegii sai din PNL - se situeaza in afara legii. El a cerut public birourilor reunite sa revina asupra acestei decizii, aratand ca demisiile nu pot fi supuse votului, iar o astfel de procedura ar fi „o ineptie“. In plus, Popa crede ca hotararea votata joi nu face decat sa sprijine politica PSD si PRM, care oricum nu pot avea vreun interes in schimbarea conducerii celor doua servicii. Potrivit senatorului PNL, Parlamentul trebuie doar sa ia act de demisiile celor doi, si nicidecum sa decida mentinerea lor, pe motiv ca mandatul inceteaza doar cand plenul Camerei si Senatului decide acest lucru. Pe de alta parte, Popa este nemultumit ca decizia referitoare la demisiile de la SRI si SIE nu a fost discutata mai intai la nivelul fiecarui partid si al Aliantei, pentru a se contura un punct de vedere unitar care sa previna situatia ca partidele coalitiei sa voteze umar la umar cu opozitia.

Si un rege poate abdica
Senatorul PNL a tinut sa-l contrazica pe Nicolae Vacaroiu, presedintele Senatului pentru ca a afirmat ca directorii au un mandat care nu poate inceta cand vor ei. “Asta nu face decat sa reflecte o gandire de tip comunista, conform careia prim-secretarii nu puteau pleca decat atunci cand hotara partidul comunist (...) Si un rege poate abdica, fara sa fie conditionat de cineva“.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.