Agentia Romana pentru Investitii Straine a contabilizat, incepand cu 2001, un numar de 26 de proiecte cu impact semnificativ asupra economiei, in valoare de 398,9 milioane dolari, sustine Traian Iordanescu, director in cadrul ARIS. Printre cele mai i

Agentia Romana pentru Investitii Straine a contabilizat, incepand cu 2001, un numar de 26 de proiecte cu impact semnificativ asupra economiei, in valoare de 398,9 milioane dolari, sustine Traian Iordanescu, director in cadrul ARIS. Printre cele mai importante proiecte se numara Rivium Mall in Iasi de 42 milioane dolari, Tower Center International in Bucuresti de 36 milioane dolari si Charles de Gaulle Plaza din Bucuresti de 36 milioane dolari.
Printre developerii de proiecte ce au investit pe piata imobiliara din Romania intalnim nume ca Anchor Group, GTC Group, Morston Ro, Cluj Napoca Estate, Lotus Market sau CEFIN Europe Financial Real, multi dintre acestia activand pe mai multe piete din Europa Centrala si de Est.
"In acest moment consider ca investitiile in domeniul imobiliar, desi nu putine la numar, sunt abia la inceput deoarece potentialul pietei este cu mult mai mare fata de tot ce s-a realizat pana acum. Ne asteptam la o crestere a interesului pentru investitii imobiliare, in special in locatii cu specific industrial", a declarat presedintele ARIS, Ana Maria Cristina, citat de NewsIn.

Portughezii, foarte interesati de piata imobiliara din Romania

Printre grupurile internationale ce se declara interesate de piata imobiliara romaneasca se intalnesc tot mai multe din Portugalia. Astfel, in prezent grupul Pestana analizeaza posibilele locatii pentru ridicarea unui hotel de patru sau cinci stele in Capitala.
O alta companie portugheza, Mota Engil, si-a manifestat interesul pentru licitatia in vederea proiectului Basarabi, dar si pentru alte proiecte de mare anvergura pe care autoritatile vor sa le desfasoare.
Martifer Invest, membra a grupului portughez Martifer, se declara, de asemenea, interesata de a investi in proiecte din Romania. Grupul Martifer nu este un nou venit pe piata locala, acesta realizand pana in prezent mai multe investitii in domeniile productiei biodiesel si cel al energiei eoliene. Decizia grupului portughez vine in urma succesului inregistrat in toate celelalte proiecte desfasurate pana acum in tara noastra, a explicat Traian Iordanescu.
Piata imobiliara din Romania a cunoscut in ultimii ani o evolutie foarte dinamica. Conform studiului firmei de consultanta PriceWaterhouseCoopers, Romania este in fruntea topului celor mai profitabile 20 de state europene, estimand profitul pentru urmatorii 10 ani din industria real estate. Aproximativ 1,7% din investitiile straine directe realizate in Romania in intervalul 1991-2006 s-au facut, conform statisticilor ARIS, in domeniul constructiilor, tara noastra atragand, in perspectiva aderarii la UE, din ce in ce mai multe fonduri destinate proiectelor imobiliare.
Boom-ul sectorului imobiliar a fost generat si de Legea 332 din 2001 privind promovarea investitiilor directe cu impact semnificativ in economie ce prevede acordarea de facilitati pentru investitiile a caror valoare depaseste echivalentul unui milion de dolari, incepand cu anul 2001.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.