Cel putin 54 de civili libanezi, printre care 37 de copii, au fost ucisi ieri, in sudul Libanului, in urma un raid efectuat de aviatia israeliana asupra localitatii Qana, relateaza Reuters. Zeci de case au fost facute una cu pamantul in cel mai sang
Cel putin 54 de civili libanezi, printre care 37 de copii, au fost ucisi ieri, in sudul Libanului, in urma un raid efectuat de aviatia israeliana asupra localitatii Qana, relateaza Reuters. Zeci de case au fost facute una cu pamantul in cel mai sangeros atac comis in cele 19 zile de la inceperea ofensivei Israelului impotriva militiilor Hezbollah. Locuitorii din Qana sapau, ieri, cu mainile goale in molozul cladirilor, incercand sa ajunga la victimele inca ingropate sub daramaturi. Printre cadavrele recuperate se numara cel al unui bebelus si cel al unui batran de 70 de ani.. Hezbollahul a amenintat Israelul ca va razbuna uciderea zecilor de civili libanezi.

Israelul da vina pe Hezbollah
Pe de alta parte, autoritatile israeliene si-au exprimat regretul fata de moartea civililor, invinovatind miscarea Hezbollah ca folosea satul pentru a lansa rachete impotriva statului evreu. Intre timp, armata israeliana si-a continuat raidurile aeriene asupra localitatii Qana si a imprejurimilor acesteia, chiar in timpul desfasurarii operatiunilor de interventie pentru salvarea victimelor bombardamentului. Generalul Dan Halutz, seful Statului Major al armatei israeliene, a afirmat ca fortele aeriene israeliene nu stiau ca in cladirea bombardata la Qana se afla un adapost al civililor. Halutz a mai anuntat ca, in pofida condamnarilor internationale, Israelul va continua campania impotriva Hezbollah. Totodata, premierul israelian Ehud Olmert a declarat ca Israelul nu se grabeste sa incheie un acord de incetare a focului care sa puna capat violentelor din Liban.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.