Azi este Lasata Secului iar de maine, pentru crestinii ortodocsi, incepe Postul Sfanta-Mariei Mari care este postul dinaintea Adormirii Maicii Domnului, unul dintre cele mai importante praznice de peste an, ce se tine in perioada 1-15 august. Timp de
Azi este Lasata Secului iar de maine, pentru crestinii ortodocsi, incepe Postul Sfanta-Mariei Mari care este postul dinaintea Adormirii Maicii Domnului, unul dintre cele mai importante praznice de peste an, ce se tine in perioada 1-15 august. Timp de doua saptamani ei se vor abtine de la mancarea de produse de provenienta animala. Acesta este randuit in cinstea Maicii Domnului, spre a ne aminti de postul cu care aceasta, dupa traditie, s-a pregatit spre trecerea ei la cele vesnice. Sfintii Parinti pomenesc nu doar despre abtinerea de la mancare ci si de la fapte si ganduri care nu se afla in acord cu morala si care ne duc spre pierzare. Postul acesta este mai usor decat cel al Pastelui, dar mai aspru decat al Craciunului sau al Sfintilor Apostoli Petru si Pavel. Invatatura despre post mentioneaza ca in postul Maicii Domnului nu se mananca nimic lunea, miercurea si vinerea pana la ceasul al IX-lea, adica pana la ora 15.00, cand se consuma numai hrana uscata. Martea si joia se mananca doar legume fierte fara ulei, iar sambata si duminica se dezleaga la vin si ulei. Inainte de inceperea postului, crestinii isi daruiesc iertare si isi cer iertare unii de la altii, pentru ca astfel postul sa fie curator nu numai al trupului, ci si al gandurilor si simtirilor noastre.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.