In ultimii cinci ani, strainii au investit in Romania aproape 400 de milioane de dolari in proiecte imobiliare, potrivit Agentiei Romane pentru Investitii Straine (ARIS). Desi autoritatile prezinta acest bilant ca fiind unul favorabil, analistii imo
In ultimii cinci ani, strainii au investit in Romania aproape 400 de milioane de dolari in proiecte imobiliare, potrivit Agentiei Romane pentru Investitii Straine (ARIS). Desi autoritatile prezinta acest bilant ca fiind unul favorabil, analistii imobiliari sunt mai sceptici si considera ca aceste invesitii nu reprezinta mare lucru pe piata imobiliara mondiala.

Din 2001 si pana in prezent au fost inregistrate 26 de proiecte de investitii in domeniul imobiliar cu impact semnificativ asupra economiei, acestea totalizand 398,9 milioane de dolari, a declarat directorul in cadrul Agentiei Romane pentru Investitii Straine, Traian Iordanescu, citat de NewsIn. Cele mai importante proiecte dintre acestea sunt Rivium Mall, in Iasi, de circa 42 de milioane de dolari, Charles de Gaulle Plaza, in Bucuresti, de 36 de milioane de dolari, respectiv Tower Center International, in Bucuresti, de 36 de milioane de dolari.

Presedintele ARIS, Ana Maria Cristina, este de parere ca acesta este doar inceputul in ceea ce priveste investitiile imobiliare. „In prezent, consider ca investitiile &i circ;n domeniul imobiliar, desi nu putine la numar, sunt abia la inceput deoarece potentialul pietei este cu mult mai mare fata de tot ce s-a realizat pana acum.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.