Austriecii planuiesc realizarea in zona limitrofa dintre Austria, Slovacia si Ungaria a megaproiectului Eurovegas, un oras alcatuit numai din cazinouri, dupa modelul celebrului "sin-city" Las Vegas din Statele Unite ale Americii, scrie ziarul austria
Austriecii planuiesc realizarea in zona limitrofa dintre Austria, Slovacia si Ungaria a megaproiectului Eurovegas, un oras alcatuit numai din cazinouri, dupa modelul celebrului "sin-city" Las Vegas din Statele Unite ale Americii, scrie ziarul austriac "Die Presse", citat de Rompres.
Pentru ca proiectul de oras-cazinou, asa numitul "Eurovegas", al unui austriac sa poata fi realizat, legea jocurilor de noroc a fost modificata de Ungaria. Pentru concesiunea care ocoleste monopolul de stat a fost inventata in mod special "o categorie de cazinou de prim-rang". Aceasta include cazinouri cu mai mult de 100 de mese si o mie de automate de joc. Concesiunea a fost scoasa la licitatie publica pe numele localitatii maghiare Bezenye, aflata in zona limitrofa dintre Austria, Ungaria si Slovacia.
Eficienta economica a proiectului "este greu de imaginat", sustine presedintele Casinos Austria. Acum cinci ani aici se planuia construirea unui parc industrial. In zona de granita, nici centrele comerciale nu lipsesc. De la Hegyeshalom (granita Ungariei cu Austria) pana la Designer Outlet Center (complex de moda cu articole de marca) de la Parndorf gasesti tot ce vrei. Printre investitori, John F. Groom, presedintele "Cesar's Palace" din Las Vegas, austriacul Hans Asamer si un grup din "anturajul Citibank".


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.