Magazinele duty-free de la granita Romaniei cu Serbia vor ramane deschise si dupa intrarea in vigoare a ordonantei de urgenta care prevede incetarea activitatii acestor unitati comerciale, informeaza Rompres. Inspector Daniela Chioreanu, purtator de
Magazinele duty-free de la granita Romaniei cu Serbia vor ramane deschise si dupa intrarea in vigoare a ordonantei de urgenta care prevede incetarea activitatii acestor unitati comerciale, informeaza Rompres. Inspector Daniela Chioreanu, purtator de cuvant al Directiei Regionale Vamale Timisoara, a precizat ca aceste magazine vor continua sa existe in judetul Timis si dupa momentul aderarii Romaniei la Uniunea Europeana, astfel de situatii intalnindu-se la punctele de trecere a frontierei spre Serbia, respectiv, la Stamora-Moravita si Jimbolia. Potrivit sursei, zilele trecute a fost publicat in Monitorul Oficial un act normativ care prevede ca magazinele duty-free ce functioneaza in punctele de frontiera de stat intra-comunitare isi vor inceta activitatea de la data aderarii la UE, dar nu se face nici o referire la acest tip de magazine care se afla la frontierele cu statele necomunitare. Principalul scop pentru care s-a urmarit desfiintarea acestor magazine este eliminarea contrabandei cu tigari netimbrate, a criminalitatii organizate, a coruptiei si evaziunii fiscale. In prezent, in cele sapte puncte de trecere a frontierei romano-sarbe functioneaza 29 de magazine duty-free; cu exceptia celor de la Stamora-Moravita si Jimbolia, celelalte isi vor inceta activitatea pana la 30 septembrie 2006. (C.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.