Noul antrenor al handbalistelor de la Oltchim Ramnicu Valcea, Gheorghe Tadici, are toate motivele sa fie bucuros. Actuala sa echipa a fost net favorizata de sorti, de vreme ce prima adversara in turul II al Cupei Cupelor va fi DHW Antwerpen din Belgi
Noul antrenor al handbalistelor de la Oltchim Ramnicu Valcea, Gheorghe Tadici, are toate motivele sa fie bucuros. Actuala sa echipa a fost net favorizata de sorti, de vreme ce prima adversara in turul II al Cupei Cupelor va fi DHW Antwerpen din Belgia. "Ce pot sa spun? Este stiut nivelul slab al handbalului feminin din Belgia, asa ca acest prim meci nu va fi altceva decat o modalitate de a tine cat de cat in priza echipa din Zavoi. Greul ar putea sa incepaa abia din optimile de finala". Meciul cu belgiencele urmeaza sa se sedefasoare pe 14-15 octombrie - turul si 21-22 octombrie returul. Linistita are sa fie si Mariana Tarca, antrenoarea campioanei en titre, Rulmentul Brasov. Echipa sa va debuta, in viitoarea editie a Ligii Campionilor, in compania unei formatii din Portugalia - Madeira Andebod SAD. "De fat, sortii au decis ca sa am ca adversara o echipa pe care mi-am dorit-o. Vreau sa cred ca disputa cu handbalistele lusitate se va rezuma la o frumoasa deplasare a jucatoarelor noastre la Madeira, una dintre cele mai pitoresti din Portugalia". Turul de debut in Liga pe 16-17 septembrie si 23-24 septembrie. In turul al doilea din Challenge Cup va fi prezenta o alta echipa din tara noastra - Universitatea Jolidon din Cluj, dar dupa un alt sistem, initial, prin meciuri la nivelul grupelor. Formatia clujeana va face parte din Grupa A, impreuna cu ZRK Zeyenzicar Hadzici din Bosnia-Hertegovina, HC Naourese din Italia si Collegio de Gaia din Portugalia. Meciurile vor avea loc intre 13 si 15 octombrie. Cum priveste directorul sportiv al echipei de la poalele Feleacului, Mircea Cucuian, prezenta handbalistelor sale la aceasta competitie? "Nici nu ma gandesc sa nu ne calificam nu numai in turul urmator ci chiar sa disputam finala acestei intreceri continentale. Dispunem de un lot valoros si omogen, acum beneficiind si de aportul unei sportive de top international, cum este Carmen Amariei Lungu. Chiar daca ea fiind inca indisponibila, nu va fi prezenta in echipa la meciurile cu echipele din grupa preliminara". De notat ca mai departe de turul III se vor califica primele doua echipe din grupe. Tot in Challenge Cup, dar direct, in optimi, vor fi prezente alte foua formatii feminine romanesti de handbal, Tomis Constanta (in continuare pe banca tehnica cu antrenorul Dumitru Musi), care este si finalsita editiei precedente si HCM Roman. O subliniere in cazul echipei tomitane. Apartine antrenorului Musi: "Anul trecut am ratat locul I, in confruntarea cu Rulmentul Brasov. Sper, insa ca povestea sa nu se mai repete. Ajungand in finala, sa nu mai privim cum alta echipa intra in posesia trofeului". Musi, care este si antrenor secund al nationale, alaturi de Gheorghe Tadici, a conditionat, intr-un fel, ramanarea sa in echipa-etalon a Litorului de aceasta reusita in persopectiva. Dar care este ferm convins ca nu ii va scapa!


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.