Presedintele Agentiei Nationale de Ocupare a Fortei de Munca, Silviu Bianu, a declarat, vineri, la Alba Iulia, intr-o conferinta de presa, ca dupa integrarea Romaniei in Uniunea Europeana rata somajului va scadea. Bianu a spus ca in acest an s-a inre
Presedintele Agentiei Nationale de Ocupare a Fortei de Munca, Silviu Bianu, a declarat, vineri, la Alba Iulia, intr-o conferinta de presa, ca dupa integrarea Romaniei in Uniunea Europeana rata somajului va scadea. Bianu a spus ca in acest an s-a inregistrat o descrestere a ratei somajului, scadere care s-a simtit in fiecare luna.
Presedintele ANOFM a adaugat ca, daca se va mentine in continuare aceeasi evolutie a ratei somajului, dupa integrarea Romaniei in Uniunea Europeana acesta ar putea scadea simtitor. Silviu Bianu a afirmat ca exista si un scenariu pesimist in care, dupa integrarea in Uniunea Europeana, in Romania ar putea exista o criza de personal calificat pentru diverse domenii.
Potrivit sursei citate, ANOFM incerca sa evite aceasta situatie prin masuri de calificare a populatiei sau somerilor in diverse meserii pentru care exista cerere mare pe piata.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.