"Poli" si Steaua au remizat sambata seara la Timisoara, in primul derby din Liga I. Desi fara gol, partida a fost frumoasa, cu cateva ocazii de ambele parti. "Poli" a controlat debutul de meci, iar Steaua a dominat finalul, restul intalnirii fiind su
"Poli" si Steaua au remizat sambata seara la Timisoara, in primul derby din Liga I. Desi fara gol, partida a fost frumoasa, cu cateva ocazii de ambele parti. "Poli" a controlat debutul de meci, iar Steaua a dominat finalul, restul intalnirii fiind sub semnul echilibrului. Antrenorul banatenilor, Sorin Cartu, a declarat ca Timisoara a obtinut cu sansa rezultatul de egalitate, tinand cont de ratarile din ultimele minute ale jocului. "Exceptand ultimele minute, cand Steaua a dominat clar, meciul a fost echilibrat. Ambele echipe au avut perioade bune si situatii de a marca. Ei au avut si acea bara spre final, deci putem spune ca am avut sansa. Este bine ca nu incepem campionatul cu o infrangere, pentru ca atunci cand joci cu o echipa ca Steaua este posibil orice", a spus Cartu. Acesta a apreciat evolutia echipei sale, subliniind ca intentioneaza sa elimine greselile comise in partida cu Steaua. De asemenea, Cartu a mentionat ca jucatorii sai, in special cei transferati de la FC National in perioada in care "Poli" era antrenata de actualul tehnician al Stelei, Cosmin Olaroiu, au resimtit o presiune suplimentara, care si-a pus amprenta asupra prestatiei lor. "Poate a fost o presiune, in special asupra jucatorilor adusi de la National. N-au vrut sa mai fie polemicile de la meciul din returul campionatului trecut, de aici poate si precipitarea lor in joc. Altfel, nu pot sa-mi explic faptul ca multi dintre ei, fotbalisti, nu simpli jucatori de fotbal, fac niste preluari gresite. S-au gresit foarte multe baloane usoare, pe care daca le-am fi exploatat poate ar fi venit alte faze de joc in care am fi pus in pericol apararea adversa. Restul problemelor le voi vorbi cu ei in vestiar, nu intr-o conferinta de presa", a punctat Cartu. Intrebat ce impresie i-a lasat fostul dinamovist Stefan Grigorie in primul sau meci oficial la Timisoara, Cartu a raspuns: "Nu a prins o seara prea buna, dar el este un jucator care oricand poate sa aiba o sclipire. A fost la debut, a jucat contra Stelei, a vrut sa faca multe, dar eu am incredere in el pe viitor ca va reusi". Rugat sa comenteze arbitrajul, Cartu a refuzat initial sa o faca, dar in cele din urma a lasat sa se inteleaga ca Steaua a fost usor avantajata de unele decizii: "Sunt lucruri marunte, dar e bine ca nu s-a primit gol din situatiile respective. In orice caz, Steaua este o echipa greu de frustrat de catre cineva. Ba din contra, pentru ca are cine tipa!". De partea cealalta, antrenorul stelist Cosmin Olaroiu nu a dorit sa ofere declaratii, in semn de solidaritate cu jucatorii sai, aflati in "silenzio stampa".
Iancu: "Avem probleme!"
Presedintele lui "Poli", Marian Iancu, a declarat dupa meciul cu Steaua ca sunt unele lucruri in neregula la echipa timisoreana, care inca nu au fost rezolvate in pauza competitionala. "Speram ca cei pe care i-am adus sa confirme. Sunt si multumit si nemultumit, nu pot fi multumit atat timp cat nu am castigat. Am avut si greseli, dar ati vazut ca au fost si greseli de arbitraj, nu pot sa spun ca au fost intentionate. Daca am fi dat gol insa, nu mai erau probleme de arbitraj", a declarat Iancu. (MIG)
"POLI" TIMISOARA - STEAUA 0-0
Stadion: "Dan Paltinisanu"; spectatori: 35.000.
"POLI": M. Popa - Olah, McKain, Mehmedovic, Emeghara - Alexa, Balace - Grigorie (80 M. Oprea), Caramarin, Gh. Bucur (59 Badoiu) - Mansour (66 Gluscevic). Antrenor: S Cartu.
STEAUA: Carlos - P. Marin, D. Goian, Ghionea, Nesu - Nicolita, Lovin, Paraschiv (84 Val. Badea), Bostina (57 Cristocea) - N. Dica, V. Iacob (64 Oprita). Antrenor: C. Olaroiu.
Cartonase galbene: McKain (21), Grigorie (68) / Nesu (15), Bostina (16), V. Iacob (58), Ghionea (79).
Au arbitrat: S. Corpodean - Cr. Nica, I. Popa.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.