Vicepremierul PC Bogdan Pascu a declarat ca reprezentantii Coalitiei au convenit aseara ca toti cei opt secretari de stat numiti de conservatori in Executiv sa-si mentina posturile, in timp ce PNL ar urma sa aiba 20 de secretari de stat, PD - 14, U
Vicepremierul PC Bogdan Pascu a declarat ca reprezentantii Coalitiei au convenit aseara ca toti cei opt secretari de stat numiti de conservatori in Executiv sa-si mentina posturile, in timp ce PNL ar urma sa aiba 20 de secretari de stat, PD - 14, UDMR - 8, iar un post sa revina BNS. Pascu a precizat ca restructurarea solicitata de premierul Calin Popescu Tariceanu la nivelul secretarilor de stat in urma cu o saptamana va presupune totusi o reducere de la 82 de posturi la 51. Aceasta restructurare insa va trebui facuta de restul formatiunilor din Coalitie, mai putin de PC.
Reprezentanti ai PNL, UDMR si PC au discutat la Palatul Victoria, in absenta PD, despre reducerea numarului de secretari si subsecretari de stat, una dintre propunerile avansate fiind ca numarul acestora sa ajunga la 51, fata de 82 cati sunt in prezent.
Secretarul general al PNL Dan Motreanu a explicat ca aceasta semnifica o reducere cu aproximativ 35% a numarului secretarilor si subsecretarilor de stat, in conformitate cu solicitarea premierului. Tariceanu solicitase o reducere in medie cu 30%. Motreanu a spus ca propunerile facute la discutia tehnica de aseara vor fi prezentate, saptamana viitoare, CNC al Coalitiei, care va lua o decizie. (Gabriela Antoniu)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.