Luna iulie a insemnat o usoara revenire din punct de vedere al vanzarilor al pietei de aparatura electronica, electrocasnica si IT&C. Altex va inregistra in aceasta luna o cifra totala a vanzarilor de 15 milioane euro, se arata intr-un comunicat al c

Luna iulie a insemnat o usoara revenire din punct de vedere al vanzarilor al pietei de aparatura electronica, electrocasnica si IT&C. Altex va inregistra in aceasta luna o cifra totala a vanzarilor de 15 milioane euro, se arata intr-un comunicat al companiei."Iulie a dat semnalul ca trend-ul se schimba, fiind prima luna in care s-au inregistrat cresteri. Ne asteptam ca piata sa se redreseze in continuare pana la sfarsitul anului si sa urmeze o dezvoltare mai alerta in 2007 si 2008", a declarat Dan Ostahie, presedinte si CEO Altex.
Cu toate ca in ultimele zile ale lunii iulie s-au inregistrat scaderi ale vanzarilor din cauza vremii caniculare, care a determinat o scadere a apetitului pentru cumparaturi, Altex a reusit sa-si creasca pragul vanzarilor. Singurele categorii de produse care si-au pastrat aceeasi dinamica de vanzare pe tot parcursul lunii au fost aparatele de aer conditionat si aparatele frigorifice. Astfel, luna iulie a inregistrat o usoara crestere a vanzarilor si ne asteptam ca piata romaneasca de retail de electronice, electrocasnice si IT&C sa se redreseze spre sfarsitul anului.

Recul pana in 2008

In pofida acestor estimari optimiste, directorul general Altex declara recent ca piata de retail a produselor electrice si electrocasnice din Romania, evaluata acum la 700 mil. euro, va scadea in acest an cu 20% in zona produselor albe (frigidere, aragazuri) si cu 8-10% pe segmentul produselor negre (televizoare, sisteme audio).
Scaderea pietei se va mentine si pe parcursul anului viitor, urmand ca 2008 sa fie primul an de crestere. Astfel, piata romaneasca de retail va ajunge sa se situeze la nivelul pietelor europene abia in 2010, potrivit estimarilor reprezentantilor Altex.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.