Un cititor dintr-o comuna (unde constat cu bucurie ca Jurnalul National si suplimentele sale sunt citite cu atentie) ne spune cu un umor de cea mai buna sorginte humulesteana ca acum si-a dat seama ce inseamna sa traiesti in ziua de azi fara tensiune
Un cititor dintr-o comuna (unde constat cu bucurie ca Jurnalul National si suplimentele sale sunt citite cu atentie) ne spune cu un umor de cea mai buna sorginte humulesteana ca acum si-a dat seama ce inseamna sa traiesti in ziua de azi fara tensiune. Tensiune electrica. Din motive bine intemeiate, in urma cu cativa ani, omul a decis sa rezilieze contractul si sa se decupleze de la furnizorul de energie electrica pentru o proprietate pe care a pus-o in conservare. In doi timpi si trei miscari tehnicienii au venit, au ""executat lucrarea"", au incasat banii (ca si decuplarea se platestea€¦), si-au strans sculele si au plecat. Acum, cetateanul vrea sa se rebranseze si se astepta ca lucrurile sa mearga la fel de rapid si eficient. Aaaaaa, pai, stai, nenisorule, ca nu merge chiar asa! Dureaza, ai nevoie de acte, de aprobari, de dovezi. Ce acte, ce dovezi?!? Pai, o autorizatie de bransament de la primarie. Tot de la primarie o adeverinta care sa confirme ca esti la zi cu toate taxele si impozitele la stat. Originale si copii de pe actele de proprietate si cartile de identitate. Dovada de la o firma agreata si abilitata sa instaleze contorul conform ultimelor reglementari. Calculul exact al distantei dintre casa si cel mai apropiat stalp al retelei. Si, desigur, bani, foarte multi bani dupa parerea mea (cam vreo 120 de lei noi, adicatelea 12.000.000 de lei vechi).
Daca ai toate astea, se pare ca in doua-trei saptamani esti bransat, ai contract si ti se baga tensiune. Electrica.
Cititorul nostru ne spune ca si-a cumparat lanterne si lampi cu gaz, asteptand rabdator sa-i vina in casa si ""lampa lui Ilici"". Suntem o civilizatie dependenta de electricitate. Care casa si care familie ar putea exista fara lumina curenta, fara frigider, fara televizor, aspirator, calculator. Nemaivorbind, pentru mediul rural, de pompe submersibile, boilere, aspersoare pentru gradina sau, de ce nu?, masini de tuns lana ori mulgatoare electrice.
Este corecta si normala promptitudinea cu care Electrica SA vine sa incaseze facturile in cele mai indepartate colturi ale tarii, la fel si graba cu care executa debransari la rau-platnici sau la solicitarea abonatului. Aceeasi viteza de reactie ar trebui sa o aiba si in cazul unui nou abonat. Cat despre costurile acestei prea lente operatiuni, intr-unul din numerele viitoare ale suplimentului, cu toate facturile, chitantele si taxele pe masaa€¦


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.