Csibi Istvan se declara nemultumit de faptul ca procurorii au respins cererea sa prin care solicita ca dosarele sale sa fie instrumentate de Parchetul pe raza caruia isi are domiciliul. "Conform legii, nu pot sa contest hotararea Procuraturii General
Csibi Istvan se declara nemultumit de faptul ca procurorii au respins cererea sa prin care solicita ca dosarele sale sa fie instrumentate de Parchetul pe raza caruia isi are domiciliul. "Conform legii, nu pot sa contest hotararea Procuraturii Generale a Romaniei ce respinge cererea prin care solicitam ca procesele mele penale sa fie instrumentate de procuratura pe raza careia au fost comise faptele ipotetice si unde am domiciliul, adica la Miercurea Ciuc, si nu la Tg. Mures, dar pot ca cetatean al unui stat de drept - asa este Romania oficial - sa-mi exprim public opinia fata de aceasta decizie. Nu invoc aici modul neglijent in care se face motivatia, perfect paralela cu solicitarea, expresie a prepotentei inchizitoriale, si nici evidenta insolenta - nu poate fi caracterizata altfel - exprimata de faptul ca instiintarea respingerii nu a fost insotita de motivatia pe care legea penala o impune cu claritate. Formula de tipul "Stim noi cine este Csibi Istvan", inainte de a fi cantarite faptele, este curenta, este o practica. Asta reprosez deciziei Procuraturii Generale", spune Istvan. El declara ca Parchetul "n-a raspuns intampinarii unui cetatean". "A raspuns lui Csibi Istvan, asa cum ar fi raspuns inchizitia unui eretic, Germania hitlerista unui evreu, Rusia Sovietica unui chiabur. Se pare ca sunt o problema pentru Romania oligarhica. Sunt un om bogat, dar nu sunt oligarh. Sunt ungur, dar nu sunt sovin. Am facut avere, si nu sunt singurul, fara parghii politice, ci cu parghii de piata. Puterea dobandita a deranjat, in ciuda curentului oficial al economiei reale de piata. Am fost retinut timp de doi ani si tratat ca un talhar. Nu s-au retinut infractiuni economice. Am platit dari in valoare de 321.525.670.000 ROL lei in timp ce intregul judet Harghita a platit 240.502.343 RON pe 2005", mai sustine acesta, spunand ca vrea ca legea sa fie respectata. (D.E.I.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.