Cu cateva zile inainte sa implineasca 29 de ani, dupa Nationalele de atletism derulate recent, Cristina Nicolau a hotarat sa se retraga din activitatea competitionala. Detinatoarea recordului national indoor de senioare la triplusalt din anul 2000 (1
Cu cateva zile inainte sa implineasca 29 de ani, dupa Nationalele de atletism derulate recent, Cristina Nicolau a hotarat sa se retraga din activitatea competitionala. Detinatoarea recordului national indoor de senioare la triplusalt din anul 2000 (14,94 m), Cristina, care a fost legitimata de-a lungul vremii la CSS 3 si Steaua, s-a lansat inca de timpuriu pe marile arene ale lumii, facand parte, alaturi de Gabriela Szabo, Ionela Tarlea sau Bogdan Tarus, dintr-o generatie de aur a atletismului romanesc. Impreuna cu primul antrenor, Nichifor Ligor, a reusit sa obtina performante notabile. Locul sase la JO de la Sydney, la triplusalt, aceesi pozitie pe care s-a clasat si la Mondialele din 2001, de la Edmonton, argint in 2000 la Europenele indoor, reprezinta rezultate de calibru care se adauga celor doua locuri secunde cucerite la Mondialele de juniori din 1996 la lungime si triplusalt, un argint si un bronz la Europenele de juniori din 1993 si 1995, la lungime. In total, Cristina a acumulat 22 de selectii in echipa Romaniei de seniori si 14 titluri nationale numai la seniori. (C.V.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.