In primele sase luni ale anului 2006, comertul exterior cu marfuri a inregistrat o crestere de 23,3%, comparativ cu perioada similara a anului trecut. Totodata, exportul a crescut cu 20,3%, iar importul cu 25,3%, a declarat Iuliu Winkler, ministru de
In primele sase luni ale anului 2006, comertul exterior cu marfuri a inregistrat o crestere de 23,3%, comparativ cu perioada similara a anului trecut. Totodata, exportul a crescut cu 20,3%, iar importul cu 25,3%, a declarat Iuliu Winkler, ministru delegat pentru Comert.
"Printre factorii care au influentat si in aceasta perioada cresterea deficitului comercial si a importului se numara ritmul alert al investitiilor pentru restructurarea si modernizarea economiei, dependenta de materiile prime din import, precum si concurenta exercitata de bunurile din import la care oferta productiei interne nu poate satisface cererea populatiei", a afirmat Winkler.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.