Indiferent de zona din Bucuresti in care sunt dezvoltate, afacerile cu spatii de birouri continua sa aduca profit maxim in conturile marilor investitori, fata de alte capitale europene. Pe termen mediu, insa, Capitala Romaniei nu va ramane la fel de
Indiferent de zona din Bucuresti in care sunt dezvoltate, afacerile cu spatii de birouri continua sa aduca profit maxim in conturile marilor investitori, fata de alte capitale europene. Pe termen mediu, insa, Capitala Romaniei nu va ramane la fel de profitabila ca acum, pentru ca randamentele investitiilor din domeniu vor scadea. Din acest motiv, cine vrea sa construiasca parcuri de afaceri pe teren romanesc ar trebui sa nu mai piarda timp, avertizeaza specialistii.
Interesul manifestat de investitorii imobiliari pentru centrul si nordul Bucurestiului a facut ca Piata Victoriei sa se contureze ca un puternic centru financiar si de afaceri al orasului. La prima vedere, preturile ridicate ale terenurilor din aceste zone, care ating chiar si 3.000 de euro/mp, ar putea sa para un impediment serios in calea unei afaceri rentabile. "Cu toate acestea, Romania ofera randamente foarte bune pe segmentul constructiei de spatii de birouri, comparativ cu alte capitale europene", explica analistul imobiliar Radu Zilisteanu. Intr-adevar, cu un randament de 9,5 pe acest segment, o investitie intr-o cladire de birouri din Bucuresti se poate recupera in aproximativ 11 ani. Asta, in timp ce pietele imobiliare din fostele tari comuniste Ungaria, Polonia si Cehia nu permit amortizarea investitiei mai devreme de 15 ani, precizeaza specialistul. Unul din principalii factori care avantajeaza Romania in aceasta privinta este forta de munca ieftina si calificata.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.