Compania Microsoft a prezentat o platforma pentru telefoane inteligente, menita sa transforme terminalul intr-un minicomputer. Destinat populatiei din zone sarace, acest produs pare o alternativa la proiectul ""laptop la 100 de dolari"". Pro

Compania Microsoft a prezentat o platforma pentru telefoane inteligente, menita sa transforme terminalul intr-un minicomputer.
Destinat populatiei din zone sarace, acest produs pare
o alternativa la proiectul ""laptop la 100 de dolari"".

Proiectul lui Nicholas Negroponte ""un laptop pentru fiecare copil"" a circulat din tara in tara, pe toate continentele, si multi il asteapta ca pe un ""salvator digital"". Laptopul cu manivela (http://laptop.media.mit.edu/), destinat scolilor din zone foarte sarace ale lumii, a fost prezentat sub forma de prototip. Are capabilitati wireless, procesor AMD, software open-source. Multe companii ramase in afara proiectului, intre care Microsoft si Intel, au contestat sansele sale de reusita. Un lucru normal, avand in vedere ca, odata scos pe piata, laptopul se va vinde prin comenzi guvernamentale de milioane de unitati.
PDA. Compania lui Bill Gates a prezentat o alternativa la acest laptop, un dispozitiv destinat acelorasi categorii defavorizate. Numai ca Microsoft vorbeste de o platforma specifica unui smartphone, gen PDA. Sub numele FonePlus, pe aceasta platforma se poate primi si citi un
e-mail, pot rula multe aplicatii, internet, acces online la continut video. Aceste noutati au fost prezentate in cadrul Financial Analyst Meeting, fara sa se dea detalii despre aparitia pe piata sau despre costuri. In ceea ce priveste sistemul de operare, oficialii companiei nu au precizat daca va fi vorba despre Windows CE sau despre altceva. In luna ianuarie, in cadrul unui eveniment intern, oficialii Microsoft dezvaluiau faptul ca echipe de cercetatori cauta o modalitate optima de a ""lega"" telefoanele mobile cu televizorul si o tastatura. Tinta lor era un soi de minicomputer pentru tari mai sarace. Platforma FonePlus (are tehnologia WebTV) asigura conexiunea la un display tv, dar si la o tastatura. In ceea ce priveste proiectul lui Negroponte, acesta a primit o veste proasta din India. Ofiaciali indieni au aratat ca un laptop la 100 de dolari nu este solutia cea mai buna pentru sistemul educational din scolile tarii.

PROMISIUNI


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.