Cand afirmam chestia din titlu nu ne referim nicidecum la vreo crestere ceva de speriat in valoare a competitiei fotbalistice interne, desi s-ar putea vorbi intr-o oarecare masura si despre acest lucru, asta fara ca ai nostri conducatori sa aiba cine
Cand afirmam chestia din titlu nu ne referim nicidecum la vreo crestere ceva de speriat in valoare a competitiei fotbalistice interne, desi s-ar putea vorbi intr-o oarecare masura si despre acest lucru, asta fara ca ai nostri conducatori sa aiba cine stie ce merite. Parcursul excelent al celor doua echipe romanesti in editia trecuta a Cupei UEFA se datoreaza aproape in exclusivitate faptului ca jucatorii romani nu mai au mare cautare in campionatele puternice ale Europei si nici macar in ale Asiei, de aceea acestia au fost constransi sa ramana acasa si sa intareasca echipele lor de club, lucru care pentru doi dintre acestia, Ogararu si Daniel Niculae, a fost in cele din urma benefic.
Revenind la convingerea ca vom asista a dracului, in sensul de nenorocita, editie de campionat aceasta se bazeaza pe perspectiva viitoarei campioane de a accede in grupele Ligii Campionilor, lucru care ar echivala cu incasarea a cel putin 3,6 milioane de euro. Bani multi, nu-i asa?, periculos de multi daca ne gandim ca in ultimele etape ale campionatului trecut Gigi Becali a cheltuit cam jumatate din aceasta suma pentru a castiga un titlu pe care poate echipa sa chiar il merita. Asa ca va dati seama ce se va intampla de acum incolo, in ce hal vor sari preturile arbitrilor ori ale echipelor de mijlocul clasamentului, acelora carora li se spune caratoare de bune. Sa ne amintim ca acum vreo opt ani de zile Mircea Lucescu lansa numuritoarele vorbe "Un campionat nu se castiga, se cumpara". Iar daca nici Il Luce nu s-o pricepe la chestii d'astea...
Marii profitori se anunta a fi dinamovistii, cei care nu au vreun merit in cresterea coeficientului UEFA in urma caruia deasupra debilei competitii interne planeaza pleasca a aproape patru milioane de euro. Acestia s-au regrupat exact dupa tipicul infectilor ani '80, aia in care Lucescu al batran se plangea ca a fost o victima, cu toate ca avea la dispozitie doi sateliti intr-un mod aproape oficial, adica Victoria si Flacara Moreni. Cam asa se contureaza lucrurile si acum. Printr-o diversiune a sistemului securistic de care cei de la Dinamo par sa nu se fi desprins nici la 16 ani dupa decembrie '89 in Stefan cel Mare s-a creat impresia unui scandal izbucnit intre Gigi Netoiu si ceilalti actionari in urma caruia fostul haituitor de babe care se plangeau acum douazeci de ani pe la cozi de viata grea cica s-a suparat, si-a luat catrafusele si a plecat. O manevra de doi bani care in prezent nu mai adoarme vigilenta nimanui. Aparent departe de "Groapa", cel poreclit Comandantul este mult mai periculos, intrucat acum influenta sa se rasfrange asupra a trei echipe de la care este de asteptat sa faca jocurile celor de la Dinamo. E vorba de Unirea Urziceni, unde acesta se afiseaza fatis, apoi de Jiul Petrosani, unde l-a plantat pe omul sau de incredere Florin Marin, cel pe care l-a avut ca antrenor la Rocar, Craiova si Dinamo, apoi de Poli Timisoara unde i-a infiltrat pe doi dintre copiii sai de suflet Alexa si Grigorie, carora li s-ar putea adauga si Sorin Cartu, desi despre acesta se spune ca e prea orgolios pentru a fi perceput drept unealta a cuiva.
Nici cei de la Rapid n-au stat cu mainile in san pentru ca nici cei de acolo nu sunt straini de sistemul care a creat netoi. De exemplu, alaturi de partenerii traditionali de la Bistrita acestia i-au atras in sfera lor de influenta pe moldovenii de la Ceahlaul acolo unde in locul merituosului Marin Barbu a fost numit antrenor un anume Mihai Stoica, pana de curand director sportiv in Giulesti. Ar mai fi fost si Sportul Studentesc, echipa pe a carei banca tehnica recent fusese numit Grigore Sichitiu, pana de curand director sportiv la Rapid, iar in plus de asta om de incredere al lui Copos, desi nu se prea potriveste cuvantul "incredere" in cazul placintarului. Poate din acest ultim exemplu veti deslusi de ce nu numai cei de la Pandurii au fost interesati de retrogrdarea trupei din Regiei. Asadar, Dumnezeu cu mila!


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.