Comportamentul ilegal al completului de la Curtea de Apel Bucuresti in cazul arestarii lui Tender nu a ramas ieri fara urmari. CSM a inceput cercetarea evenimentelor petrecute duminica noaptea, iar avocatii inculpatului pregatesc plangeri penale.

Comportamentul ilegal al completului de la Curtea de Apel Bucuresti in cazul arestarii lui Tender nu a ramas ieri fara urmari. CSM a inceput cercetarea evenimentelor petrecute duminica noaptea, iar avocatii inculpatului pregatesc plangeri penale.

Consiliul Superior al Magistraturii s-a autosesizat ieri cu privire la modul in care patru magistrati au inteles sa dezbata duminica noaptea mentinerea in arest a lui Ovidiu Tender. Inspectorii vor verifica, inclusiv pe baza inregistrarii din timpul sedintei, daca cei trei judecatori din complet si procurorul au respectat deontologia profesionala si legea. De asemenea, avocatii inculpatului au anuntat ieri ca vor face plangeri penale impotriva magistratilor, pentru abuz in serviciu, fals si arestare nelegala.
AVOCATA NEPOFTITA. Duminica noaptea, intr-un spectacol judiciar dezastruos derulat pe parcusul a 45 de minute, un complet al Curtii de Apel Bucuresti a reusit sa incalce toate normele etice si de procedura penala existente intr-un stat de drept. Totul a inceput la cateva ore dupa ce Tribunalul Bucuresti hotarase ca arestarea lui Tender nu se mai justifica. Decizia venise in ziua expirarii mandatului precedent, asa ca Parchetul a declarat imediat recurs inainte de eliberare.
La ora 21:20, familia inculpatului si avocatii lui s-au dus la Curtea de Apel pentru a vedea ce se intampla cu recursul. Dupa 40 de minute au reusit sa intre in cladire, au apucat sa vada la avizier ora fixata pentru inceperea procesului, 22:15, si au dat sa intre. Numai ca, surpriza, procesul incepuse deja. ""Am vazut-o pe procuroare in picioare, citind deja motivele de recurs. Cu un avocat din oficiu in sala, in locul aparatorilor nostri. Judecatorul a inceput sa urle la noi sa iesim din sala ca nu are nevoie de avocati"", povesteste sotia lui Tender. Asa se face ca la ora 22:15 toti aparatorii alesi si familia inculpatului se aflau in par pe holurile instantei, in timp ce judecatorul nervos suspendase sedinta si se incuiase in sala, impreuna cu procurorul si cu avocatul din oficiu. Si acuzatul fusese scos din sala, pentru ca apucase sa ceara recuzarea completului.

CSM. Judecatorii vor fi cercetati pe baza inregistrarii procesului


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.