Patronul Stelei, Gigi Becali, este "liderul politic" in care romanii au cea mai mare incredere, releva un sondaj de tip OMNIBUS realizat de CURS in perioada 10-17 iulie si dat publicitatii ieri. Rezultatele sondajului arata ca Gigi Becali este, de al
Patronul Stelei, Gigi Becali, este "liderul politic" in care romanii au cea mai mare incredere, releva un sondaj de tip OMNIBUS realizat de CURS in perioada 10-17 iulie si dat publicitatii ieri. Rezultatele sondajului arata ca Gigi Becali este, de altfel, si singurul sef de partid care ia medie de trecere intr-o evaluare, pe o scala de la unu la zece, care masoara cata incredere au romanii ca acestia spun adevarul. Pe urmatoarele locuri, dar cu medii sub cinci, se afla Mircea Geoana (PSD) cu 4,98, Emil Boc (PD) cu 4,74, Calin Popescu Tariceanu (PNL) cu 4,72, Corneliu Vadim Tudor (PRM) cu 4,71. Cei mai putin credibil lideri sunt, dupa parerea romanilor Dan Voiculescu (PC) cu nota 4,52, Cosmin Gusa (PIN) cu 4,50 si Gheorghe Ciuhandu (PPCD) cu 4,26. Ultimul loc in clasament este ocupat de liderul UDMR Marko Bela cu o nota sub 4. Acelasi sondaj mai arata ca Alianta DA conduce cu 43,1% in intentiile de vot ale electoratului in cazul organizarii unor alegeri parlamentare saptamana viitoare, se arata intr-un sondaj Omnibus realizat in perioada 10-17 iulie de CURS si dat publicitatii ieri. Pe locul doi in clasamentul preferintelor de vot se afla PSD cu 24,4%, urmat de PRM cu 11,9%, UDMR cu 6,1% si PNG cu 5,6%.
Conform sondajului CURS, formatiunile politice care nu ar intra in Parlament daca duminica viitoare ar fi alegeri sunt Partidul Conservator, cu 3,2%, Partidul Initiativa Nationala, cu 2% si PPCD (PNTCD) cu 1,4%. Totodata, procentul nehotaratilor si al celor care nu doresc sa voteze este de 40,4%. La intrebarea privind dorinta de a merge la vot daca alegerile ar fi maine, 48,1% dintre subiectii sondajului au spus ca in mod sigur isi vor exercita acest drept, iar 9,8% au raspuns ca nu vor merge sa voteze. (C.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.